RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi pravilnik za dronove u Srbiji
Sale1977:
Drugari,naveo sam primer velikog ratnog ostrva,ali je suština da ako se normalno,odgovorno i racionalno koristi multikopter,bez privlačenja nepotrebne pažnje,nikakvih problema neće ni biti,jer problem može nastati,UVEREN SAM,samo ako se zadesi informisani policajac u blizini ili vas neko prijavi,a policija reši da reaguje u roku od odmah...svi znamo da se to ne dešava ni za mnogo ozbiljnije stvari nego što je letenje osrednjim multikopterom..
Sale1977:
Možda mi je promaklo u nekom od postova ove teme,ali zna li neko da mi kaže da stupa na snagu taj famozni pravilnik?
marko.jovanovic:
Mislim da još nije ni donet ono gore je bio samo predlog.
jojkic:
Evo ja da podsetim , u onom predlogu zakona o kome se diskutuje, pisalo je predlog zakona i pisalo je ako se ja dobro sećam, pravilnikom se utvrđuje da stupa na snagu od 01.Oktobra ...
01. Oktobar je prošao, na sajtu Civilnog vazduhoplostva više ne stoji u delu predlog zakona
nikakve izmene predloga nisu bile (ja sam lično pisao par puta, predlažući da za osim privredne, da stoji i ne privredne delatnosti (hobi) ... Ali nešto slaba vajda, izgleda da je komercijalni lobi bio jak, a hobi lobi slab :P
Djordjevicaca , hvala za ovu mapu, uvek sam se pitao gde u stvari može a gde ne po Bg-u da se leti.
Zanimljivo da na Adi može po mapi, ali znam čoveka koga su dobro ulični policajci maltetirali jer je snimao Phantomom rekretavino na Adi Ciganliji, zato što je to zona avio letova. Znači gde može to je zona avio letova , pa ne može :D , a gde nema letova i gde mi opušteno moglo (Dunav, Kalemegdan, Veliko Ratno ostvrvo , Kej) ne može, jer nemože da se leti pa ni Phantomom.... Oj, Srbijo .......... :D
gizmo:
Poslednja informacija koju ja imam iz Direktorata je da je maltene sve bilo dovedeno do kraja kad se neko iz vojske setio da bi mogli i oni malo da zaprze corbu, pa su najavili da salju svoje zelje i cestitke na 30 strana (:sok:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version