RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Skajvoker di aj vaj

<< < (3/3)

smel:

--- Quote from: alzo on August 03, 2015, 11:26:13 AM ---Moje iskustvo je da mi je avion vukao u stranu zato sto je jedno krilo bilo nize za debljinu gumice za tegle, motor mora da ima desni ugao par stepeni posto se ponasa kao i traktor a ugao osovine bi teoriski trebao da se gadja sa CG krila...teorija je jedno ali izgleda da nema nista nego na livadu pa malo motor, mic vamo, mic tamo dok mu ne nadjes sweet spot  8)

--- End quote ---

Eh sad, da se ne bih zbunio, 'desni ugao' kako rekoste, kod pusher-a treba da znaci jedno od ova dva:
1. Da motor duva u levo od rudera gledano sa repa aviona ( sto bi bilo paralelno sa osom motora kod traktora )
2. Da motor duva u desno od rudera gledano sa repa aviona ( sto bi bilo pod uglom od par stepeni sa osom motora kod traktora )

Hvala

alzo:
Mora da duva u desno da bi eliminisao efekat propelera kao kod traktora...pogledaj kako su se majstori kao sto su Coka i Brana bavili  mojim prvim modelom od koga sam odustao zbog prevelike tezine...naterase ga da leti kakav god da je  :)

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,14084.0.html

goodgod:

--- Quote from: alzo on August 02, 2015, 08:49:04 PM ---.. steta za ulozeni materijal ..

--- End quote ---

Nista nije steta, svaka skola se placa, a ja sam jos jeftino proso :D

Hvala na komentarima!

firebird:
Drago mi je da je ptica poletela  :)aplauz a žao mi je što nisam bio sa vama.

ak:
Kod originalnog skywalker-a motor je malo podignut da "duva" na gore i to je sasvim dovoljno.
Meni ovako sa slike izgleda kao da ti horizontalac nije u ravni sa krilom, to znaci da nije ni vertikalac.
Proveri koliki ti je napadni ugao glavnog krila.
Gledaj da montiras krila sa gumom pre nego sa srafovima. Pri prvom sletanju kad ti krilo zapne za travu ili podlogu moze da ti iscupa deo trupa.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version