RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Skajvoker di aj vaj

<< < (2/3) > >>

goodgod:
Trup je presvucen 160gr staklenom tkaninom.
Krila su odozdo 48g, gore 18g.
Ima kod Vlade recimo: http://www.rcsrbija.rs/kvalitetni-svileni-fiberglass-160-gm2-100-x-100-cm?filter_name=tkanina ili ovde: http://www.bgmodelshop.com/

Realno, dosta sam eksperimentisao da ne kazem kenjao, posto mi je prvi model, tako da je ispao dosta saren.

Za trup je moglo da prodje i 48g tkanina, za krila 18g sa obe strane.
Krila imaju utopljenu punu aluminijumsku osmicu u sebi, vidim da sam zaboravio da slikam.
Inace stirodur je dobro upio epoksi i krila su ispala bas cvrsta.

alzo:
Au ti si gori nego ja...nisam stedeo na materijalu pa mi avion 300 grama tezi nego sto treba...samo ta alu sipka ima jedno 200 grama , steta za ulozeni materijal ali imam utisak da su ti krila jedno 600 grama a to je mnogo......izracunaj povrsinu krila i i vidi koliko imas grama po kvadratnom decimetru opterecenja i sve ce ti biti jasno  mmmm

goodgod:

--- Quote from: alzo on August 02, 2015, 08:49:04 PM ---Au ti si gori nego ja...nisam stedeo na materijalu pa mi avion 300 grama tezi nego sto treba...samo ta alu sipka ima jedno 200 grama , steta za ulozeni materijal ali imam utisak da su ti krila jedno 600 grama a to je mnogo......izracunaj povrsinu krila i i vidi koliko imas grama po kvadratnom decimetru opterecenja i sve ce ti biti jasno  mmmm

--- End quote ---

ziva istina  ()-()

smel:
Zdravo svima. Vidim da nisam jedini pocetnik koji ima problema sa vucenjem pusher-a na jednu stranu, i gde trimovanje nije dovoljno za resenje problema. Kolega Alzo pomenu da ugao motora ima veze. Znam da kod traktorskog pogona ugao motora treba da bude oko 2' na dole i oko 2' na desno. E sad, kod pusher-a je stvar komplikovanija zbog polozaja motora i izmestene ose motora u odnosu na osu avion. Da iskoristim priliku i pitam iskusnije, da li neko pouzdano zna kako treba da se postavi ugao motora u odnosu na osu aviona kod pusher-a kao sto je ovaj? Da duva na gore, dole, levo, desno i koliko? Iskustveno, od cega sve to zavisi i koliko?

Pozdrav

alzo:
Moje iskustvo je da mi je avion vukao u stranu zato sto je jedno krilo bilo nize za debljinu gumice za tegle, motor mora da ima desni ugao par stepeni posto se ponasa kao i traktor a ugao osovine bi teoriski trebao da se gadja sa CG krila...teorija je jedno ali izgleda da nema nista nego na livadu pa malo motor, mic vamo, mic tamo dok mu ne nadjes sweet spot  8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version