ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

F1A baterija

<< < (5/10) > >>

tibeteagle:

--- Quote --- Vrlo često su termike bile toliko jake da  su se modeli gubili čak i kada knips odradi svoje, ili si morao da trčiš za njim po više kilometara na lisičijem jarku da bi našao model. Sećam se da sam jednom prilikom upao u kanal pun vode i bio sa mokar u novembru ali sam posle par kilometara uspeo da dođem do modela.

--- End quote ---

Da, postoje lepote slobodnoleteće kategorije modelarstva, ali kada sam ja morao da trčim za mojom prvom i ujedno zadnjom A1 školskom jedrilicom, odlučio sam da će moji sledeći modeli leteti kako ja hoću, a ne kako se vertu prohte. Tada sam ubrzo dobio prvi RC sistem. Bilo je to jako davno.  :-X
Današnja omladina ni ne zna za ozbiljne slobodno leteće modele i kategorije, jer odmah mogu da krenu sa RC letenjem. To nije problem, samo izostaje mogućnost sticanja važnog znanja osnova aerodinamike, naravno uz dobrog učitelja, strpljenja pravljenja, podešavanja, poštovanje bezkrajnosti ogromnog prostora livade i svega lepog što može da pruži free flight.
Kako vidim, mnoge starije generacije se ne mogu odvojiti od njih i još ima dosta susreta i takmičenja sa njima.  (thumb)

marko.jovanovic:
DA da to su bila vremena. Raketoplani i rakete su bili tek posebna priča.
Ne bih se složio da se danas zapostavljaju slobodnoleteći modeli.
Klinci koji su članovi aero klubova i sekcija itekako uče takve stvari i takmiče se u tim kategorijama.
Jedino to sada ima dosta kompjuterizacije svega i sve je iole dostupno i prihvatljivo donekle sa cenom dok se ranije a posebno recimo 90-tih dolazilo do rc stvari samo preko tetaka preko bare....
No dobro da ne odemo suviše u off topic malo je radila nostalgija (yay)

nbatocanin:

--- Quote from: marko.jovanovic on August 18, 2015, 09:12:35 AM ---Uglavnom većinu baterija NiMH možeš naći kod nišlija kucaj samo telit niš baterije.
ljudi prave po porudžbini kakve hoćeš pack-ove. Izabereš ćelije i naprave ti šta želiš. Uglavnom su skroz ok sa cenama. Ja preko njih kupujem baterije za lsptop. Probaj pa vidi.

--- End quote ---

Zvao, imaju NimH 1/3AAA od 170mAh, pa ću verovatno od njih to nabaviti. Nije mi baš jasna matematika (deluje malo 170mAh), ali meni su se ove sadašnje 4 x 180mAh veoma lepo pokazale. Inače, ove baterije  se koriste za one ogrlice za dresuru pasa ;)

dimitri:

http://www.svebaterije.net/proizvod-info/litijum-polimer-baterije/baterija-litijum-polimer-602040

marko.jovanovic:
tih 10 mAh što fali nema nikakve veze ako je kavalitetna ćelija u pitanju.
Može da se desi da čak i duže drži neko neka kineska varijanta na kojoj piše 200maH
Svejedno drago mi je što si se snašao. Ali opet pominjem 2s i bec varijanta ili 1s i booster varijanta sigurno treba da bude lakša i većeg kapaciteta neko NiMh ako ti je to bitno. a ako nije onda furaj šta god ti je volja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version