ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Lipo ćelija

<< < (3/3)

mikiroy:
Probao punjenje na 4S, a stari konektor koji je ostao od 5S uključio naravno u 5S.
Punjač izbacuje "voltage error" i neće da prihvati bateriju.
Onda pažljivo sklapelom odsečem na balans konektoru krajnju žicu od ćelije koja je uništena.
Sada lepo balans konektor pasuje u 4S port na punjaču i punjenje sa balansiranjem je obavljeno bez greške (yay)

marko.jovanovic:
Svaka čast drago mi je što si uspeo, znači ono moje razmišljanje oko kojeg nisam bio 100% siguran je ipak bilo korektno. Eto naučismo opet nešto pametno.
Samo mi reci da li si sekao crnu ili crvenu žicu tj onu krajnju žicu?
Mada kod nekih baterija kao što su gensace imaš samo crvenu i sve crne žice, dok kod drugih obično ide više boja a krajnje žice su uvek crvena i crna.....

mikiroy:
Na balans konektoru se nalazi jedna crvena (prva sa jedne strane) i ostale crne žice.
Odsečena je crna, zadnja žica gledajući od crvene, jer je zadnja ćelija izbačena.
Tada sam kao što rekoh, odsekao zadnji pin na konektoru i to je upravo onaj u koji je bila ubodena zadnja ćelija.
Konektor je sada kraći i odlično ulazi u 4S port za balansiranje na punjaču. Srećom da je crkla krajnja ćelija, jer da je otišla neka u sredini tada ne bi
mogao ovo napraviti.
Hvala na savetima.

marko.jovanovic:
Desilo se upravo ono što sam gore napisao a to je da si sekao crnu žicu i da si pomerio balance red za jedno mesto tako da ti nije detektovao bateriju.
Svejedno da ne trućimo dalje čak i da je crkla neka u sredini ćelija uvek postoji mogućnost da se prelemi i napravi 4s.
Naravno treba voditi računa o spojevima između ćelija koji su uglavnom od aluminijuma (osim na gensace baterijama) na koji je punktovan materijal koji može da se lemi, pa kada se razdvajaju ćelije onda se seče makazicama tako da i na jednoj i na drugoj ćelije ostane po parče punktovanog materijala kako bi kasnije mogao spojiti ćelije.... Svejedno rešio si problem a isto tako si mogao da od neke stare 4s baterije ako je imaš prelemiš samo balance konektor  redom po bojama i kako idu žicei da imaš ono što ti je trebalo. Vodi samo računa da je ne utakneš kontra, Mada u tvom slučaju imaš onaj sigurnosni pin na konektoru bar jedan. Ali uvek može da se okrene kontra ako se ne pazi...

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version