RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

ASW28

<< < (10/19) > >>

Balsarite:

--- Quote from: drjack on May 22, 2017, 05:43:41 PM ---
--- Quote from: Balsarite on May 22, 2017, 05:18:25 PM ---15 grama na repu  na pola metra i više poluge, pa izračunaj koliko grama ti fali u nosu i koliko ti je težište otišlo unazad.

Proveri težište, startuj uvek u vetar , kreni sa 20-30% gasa i blagim penjanjem, dok ne dobiješ visinu, pa na 50 metara probaj šta se dešava kad dodaš gas do 90%

--- End quote ---

Pera gore napisa da lepo leti kad je baci iz ruke, što ce reći da je težište OK.
Pera nije od juče i zna da poleće uz vetar,problem je što on ne stigne do tih  50m visine....

Slučajno imam takvu jedrilicu i nikada nisam imao problem na poletnju. Ako je dobro utrimovana  poleće normalno kao i svaka druga.

Pero ako ne rešiš, zovni me, pa možemo zajedno na 13-ici da vidimo šta se dešava.

--- End quote ---

Onda izvinjavaj, Pero, srećno letenje.

pnedic:

--- Quote from: drjack on May 22, 2017, 05:43:41 PM ---
--- Quote from: Balsarite on May 22, 2017, 05:18:25 PM ---15 grama na repu  na pola metra i više poluge, pa izračunaj koliko grama ti fali u nosu i koliko ti je težište otišlo unazad.

Proveri težište, startuj uvek u vetar , kreni sa 20-30% gasa i blagim penjanjem, dok ne dobiješ visinu, pa na 50 metara probaj šta se dešava kad dodaš gas do 90%

--- End quote ---

Pera gore napisa da lepo leti kad je baci iz ruke, što ce reći da je težište OK.
Pera nije od juče i zna da poleće uz vetar,problem je što on ne stigne do tih  50m visine....

Slučajno imam takvu jedrilicu i nikada nisam imao problem na poletnju. Ako je dobro utrimovana  poleće normalno kao i svaka druga.

Pero ako ne rešiš, zovni me, pa možemo zajedno na 13-ici da vidimo šta se dešava.

--- End quote ---

Nisam hteo da te smaram, ali videcu. Prvo moram da zalepim taj trup i obezbedim nekako da se opet ne razlepi. I da zalepim vertikalac.
Inace tamo gde smo prosle godine zajedno leteli sa jedrilicama je kukuruz ali malo pre te lokacije ima odlicna lokacija sa psenicom i repicom pa je ideala za testiranje i letenje. Pre nekih 15 dana sam tamo leteo sa njom.

pnedic:

--- Quote from: stevapn on May 22, 2017, 05:22:47 PM ---Pazi, ona oće da zvekne o ledinu, ako joj daš naglo gas pri poletanju. Ja dam gas oko 40%, bacim je paralelno sa tlom i kad malo dobije brzinu, gas i gore. Jest malo zajebana za poletanje.
Nemam ideju sa čim da zalepiš trup. probaj i topli lepak, pa preko zalepi Fix O Moll Power Tape, ali belu. Lepi mnogo bolje od sive ili crne. Naravno, UVEK proveri težište! Osetljiva je u PM!

--- End quote ---

Jes zaj...na stvarno. :) Ma i ja je tako bacam, mozda dam malo vise gasa (tek toliko da osetim da je motor povukao). Tek posle dajem pun gas jer na punom gasu se penje kao MIG.
Probacu da zalepim toplim lepkom ali cu verovatno odraditi neko ojacanje sa lakim limom koji cu da zasrafim sa recimo 4 sitna srafcica.

alzo:
Vidi da nije ovako nešto i kod tebe

stevapn:
Topli lepak, onaj iz Woby-ja, bistar, i ova traka. To nema šanse da popusti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version