RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Gliser 26ccm.
uros2002:
Pozdrav Savo,
Svaka cast za camce i jedva cekam sledece slike i nadam se neki video.
Interesuje me koji je ovo motor od 1.5ccm?
Gde moze da se nabavi i koja je cena motora.
U vezi veceg camca koji si napravio sa motorom od 26ccm da li si osovinu kupovao ili pravio.
Hvala
marko.jovanovic:
Osovinu najverovatnije planiramo da pravimo pošto sam i ja u toj priči.
Motori su spremni, delovi za osovine su skoro spremni, za čamac čekam da mi se izreže drvo a na proleće biće Mitrovica Yahting club.....
:big smile
uros2002:
Marko,
Znam vec sam cuo da rezes camac kao i Savin onaj veliki.
Ja planiram da pravim ovakav manji pa me interesuje kako najlakse da napravim osovinu i koja duzina osovine je potrebna.
Kako da je zadihtujem da ne prolazi voda?
Za ovaj manji camac sam nacrtao potrebne delove i treba da pocnem da secem.
Zanima me kako napraviti osovinu a da ne propusta vodu u camac.
Kao i ovaj motor od 1.5ccm gde mogu da nabavim i po kojoj ceni.
Moze i na PP ili na 0631170412 SMS , Viber
Hvala
Sava:
Motor od 1.5ccm je OS Max i imam ga furtom godina tako da nisam siguran gde ga sada ima i po kojoj ceni. Stoji godinama u kutiji i evo došlo vreme da se pokvasi.
Osovinski vod za onaj plavi gliser sa motorom od 26ccm sam kupio gotov u dužini 350mm. Kupljen je kod kineza i stigao je za nekih dvadeset dana.
http://www.banggood.com/Stainless-Steel-8mm4mm-Marine-Prop-Shafts-For-RC-Boat-p-934428.html
Za ovaj drugi gliser kojeg radi i Igor, radićemo osovinski vod . I ovde još nije definitivno odlučeno hoće li biti flesibilan ili krut. Obe varijante imaju prednosti i mane, odlučiće najverovatnije jednostavnija ( čitaj jeftinija ) varijanta.
Duga je zima. Na proleće otvaramo Yahting klub. :mhm
marko.jovanovic:
Za osovinu ti treba prvo cev od mesinga, zatim dva kugilčna ležaja gore kod motora i jedan klizni od bronze kod elise.
Bronza se u vodi podmazuje a gore ostaviš prostor gde će se podmazivati ova dva kuglična.
Naravno osovina od klavirske žice e sada prečnik zavisi i od veličine motora i od toga koliko hoćeš da to bude pouzdano....
A ako nemaš sve potrebne delove jeftinije je da kupiš gotovu jer sve nešto košta pa izađe još skuplje.
Na našu sreću (Savinu i moju) imamo ležajeve, imamo cev samo je još klavirska žica sporan ali ona nije ništa posebno skupa.....
Kao što rekao Sava duga je zima.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version