RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Gliser 26ccm.

<< < (2/16) > >>

marko.jovanovic:
U čoveče jel to motor od kosilice????
Javite kada budete probali da dođem da vidim.
Igor

Sloba:
Sava je vredniji od onog što pokazuje. Paralelno sa ovim čamcem je uradio i nekoliko velikih popravki na mojim modelima. Radi Sava i prekovremeno.

Sava:
Motor je od trimera za šišanje trave. Za sada će biti sa vazdušnim hlađenjem kao kod originalnog trimera, ali ću ga preurediti na vodeno hlađenje kada završi ova sezona. Auspuhu sam već napravio vodeno hlađenje, ali sam motor nije kritičan jer tako se hladi i u trimeru.
Produktivniji sam postao od kada sam u penziji. Radim dosta, ali moglo bi i više. Ima stvari koje nisu na forumu, ali oni što naiđu do mene znaju o čemu se radi.
Imam OS MAX-a  od 1.5ccm sa vodenim hlađenjem, đavo mi neda mira,
Pozdrav iz Mitrovice

mad_mangod:
Lepo za sve pohvale, pitanje od kog trimera je motor?

Sava:
Dok nisam zagrebao po temi nisam ni slutio koliko trimera ima. Neki se uopšte nemogu upotrebiti za ovu svrhu, a neki lakše. Konkretno ja sam imao sreću da naletim na trimer koji se najlakše prerađuje. Isti motor koriste Kinezi u gotovo svim gliserima koje prodaju. Oni su ih marinizirali i to je relativno lako izvesti, mada im je koncepcija takva da bez problema rade i sa svojim vazdušnim hlađenjem. Ništa lošije uslove nemaju ni na samom trimeru. Inače to jedan od retkih koji ima karburator iste koncepcije kao glow motor i samim tim i jednostavan za podešavanje. Karburatori sa leptirom, ako nisu fabrički podešeni, noćna su mora.
Znači trimer  MATRIX BMT 700-380/1  ovo je njegova puna oznaka i ima 26ccm. i 1 KS .  Kod nas ih prodaju na Womax trimerima i prilično su povoljni po ceni.
Ako treba još neko pojašnjenje, tu sam
Pozdrav iz Mitrovice,

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version