RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Glider 3m MONICA BELLUCCI (Build Log)

<< < (7/8) > >>

tibeteagle:

--- Quote ---Čim smo je prvi put podigli u nebo shvatili smo šta smo uradili i gde možemo da dobijemo kasnije na nekim karakteristikama. Naime ova jedrilica ima centoplan i uške koje imaju dihedralu. Mi smo mislili da te uške samo ispravimo tj napravimo novi par uški samo ravne. Ne znam dali je to dobro ili nije ali svakako će biti interesantno uraditi i imati na terenu dva različita tipa krila...

--- End quote ---
To što krilo ima centroplan, trapezni deo i trapezne uške sa dihedralom, još ne mora da bude problem.
Šta ste mislili uraditi drugačije, osim da smanjite ugao dihedrala uški? (ako sam reč "ravne" dobro shvatio)
Pre nego što počnete išta popravljati na krilu, važno je, da li ste našli gde je velika greška na planu krila?
U čemu niste zadovoljni sa njom u letenju?
Slobodno isprobajte da ga letite bez uški. Osetite kako će se tako dati manevrisati i kako jedri tako i sl. ?
Ovo su važni momenti i mogućnost da se drugo krilo napravi zaista bolje.
 ;namig

rajevic:
Za sad će se jedno vreme voziti tako da se vidi sve šta može a kasnije su samo nagoveštaj da može i dodatnih varijanti za poneti na livadu...

Anakin:

--- Quote from: rajevic on September 26, 2015, 07:02:43 PM ---Čim smo je prvi put podigli u nebo shvatili smo šta smo uradili i gde možemo da dobijemo kasnije na nekim karakteristikama. Naime ova jedrilica ima centoplan i uške koje imaju dihedralu. Mi smo mislili da te uške samo ispravimo tj napravimo novi par uški samo ravne. Ne znam dali je to dobro ili nije ali svakako će biti interesantno uraditi i imati na terenu dva različita tipa krila...
--- End quote ---

Namena modela diktira izbor profila i konfiguraciju krila. Ako na ovom modelu samo ispravite polihidral, mada nisi rekao da li planirate da ispravite samo uske ili i terminezone, a ostavite isti profil krila, plasim se da je jedino sto cete dobiti veca mogucnost pada u kovit. Ja to onako laicki, verovatno ce neko sa daleko vise znanja da se javi i potvrdi ovo ili demantuje. Mozda bi bilo zanimljivije da u nekom trenutku napravite celo novo krilo sa nekim malo savremenijim profilom od Spice.

Inace, model ste uradili super i divno leti. Svaka cast.

(pijemo)

rajevic:
Možda nisam dobro rekao izvinjavam se ganjali smo priču kasnije da ispravimo terminezone na uškama tj da napravimo nove uške bez terminezona. Nadam se da sam sad ovo rekao kako treba jer sa jedrilicama tek počinjem polako da kontam neke stvari.

@Anakin hvala na sugestiji i rečima koje su sad meni malo jasnije...

mirce:
Sve što uradite na Moniki, skoro pa ništa neće promeniti u performansama modela.
Mi smo sve to pre mnogo godina prolazili, dok su kod nas bila takmičenja. Stalno smo nešto menjali i "čačkali".
Moj zaključak je, da bi model bio bolji, mora biti kvalitetniji.

Takodje, veoma je važno čemu je jedrilica namenjena.
Ima mnogo jedrilica, na oko su iste, ali namene su totalno drugačije (termičke, padinske, F3B...).
Samim tim, težina, profil, konfiguracije, setovanje, veoma se razlikuju.

Bez ljutnje, nemojte trošiti vreme, pare i energiju na sitne prepravke i doterivanja. Razlika je nikakva...
Kad izgustirate Moniku, a vi nadjite neku mladju  ;namig...

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version