RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

Slabo drzi baterija quadcopter f450

<< < (3/7) > >>

nikola1020:
Danas sam bio u aero klub odrzava se dva puta godisnje jedan lik iz skopja doneo e quadcopter sa
4220 880kv motorima 30A ESC, 11x5.5 elise ,tarot 2d gimbal hero4 i 2x2500 turnigy bateriju 3s i quadcopter je tezak oko 1400g

leteo je agresivno samo 6 minuta. baterija je pala na 3.62   

moj motor
KV(rpm/v): 920
Max Power: 370W
Max Thrust: 1200 grams
Weight: 53 grams
Shaft Diameter: 4mm
Shaft Length: 49mm Recommended Propeller for battery: 12x4.5 for 2S battery;  10x4.5 for 4S battery
Battery: 2S-3S Li-Po
ESC(A): FMT 30A ( recommended )

u specifikacii pise da izdrzava do 370w,na ecalc je maksimum na 300w do koliko w motor moze da radi a da ne pregreje/pokvari
i gledao sam na youtube  ako je lak quadcopter nedase kontorolirati .spored proracunu gore 2212 920kv moze da podigne 5 Kg
sta ce se desiti ako quadcopter je tezak 4 kila koja je optimalna tezina da nebude ni previse lak ni previse tezak.

jedan mi motor crkao nemogu da letim dok ne pristigne novi.namotaji su uredu citao sam negde da je podnozje motora ili lageri otkazali (tesko vrti kada okrecem rukom) gde mogu da nadjem rezervne delove?

gerotmf:
Evo ti i moj primer, quad x650 frame, turnigy 2836/9 950kv, 30A simonk ESC od hobbykinga (blue series sam sam jih fleshovo na simonk), 3s 5000mAh turnigy 5.0 baterija, 2d gimbal sa xiomi yi kamericom, multiwii fc, 1045 plasticni propovi, let 9 minuta, mogli bi i 10 ali necu da forsiram baterije. Isto to samo sa 2200mAh zippy baterijom, let oko 6 minuta.

sova:
Pitanje za gerotmf, zasto nisi esc stavio na predvidjeno mesto na ramu za to ???Na tvojoj slici sam obelezio sa crvenim krugom zar mu tu nije bolje da se hladi od elisa,po meni izmedju gornje i donje plocice treba da ide i lepse bi izgledalo i funkcionalnije bi bilo????

gerotmf:
Zbog gabarita esca jednostavno su preveliki. Hteo sam i da zadrzim bullet konektore zbog lakÅ¡e  promene motorcica i esca - uvek nosim po jedan rezervni sa sobom. A i licno vise preferisem da je masa u cog, zbog sklapanja rucica motora ovde nisam mogao da stavim esc na frame.

nikola1020:
Treba mi velika pomoc, naucio sam sve o ESC kontrolera prelistao ceo forum...

stizu mi delovi za novi i za stari quadcopter ovih dana treba da stigne punjac , javicu kad budem sve testirao...

za novi hexacopter odlucio sam da uzmem 5010 360Kv rctimer motore i preci na 6s bateriju,i otprilike  13x5.5  elise

problem je u ESC neznam koji da uzmem citao sam specifikacije o ESC i naucio sta znace SBEC LBEC ...nemogu da shvatim programiranje ESC.

Dali fleshovan hobbyking blueseries esc sa simonk firmware i
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__81203__ZTW_Spider_Series_40A_OPTO_Multi_Rotor_ESC_2_6S_SimonK_Firmware_.html
koji ima simonk firmware su isti?

jedan prijatelj mi dao karticu za programiranje
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__2169__TURNIGY_BESC_Programming_Card.html

preko kartice moze da se podesi reakcija motora dali da se pokrene odmah....

koji esc da kupim sta da uradim i sta mi treba od programatora...?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version