RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Slabo drzi baterija quadcopter f450
gerotmf:
Najbolje da uzmes ESCe za koje je vec neko proverio da su kompatibilni sa tim motorima, kod tih palacinka motora moze brzo da se desi da nisu esc i motori u syncu. Ili uzmes direkt rctimer esc koji oni priporucuju za te http://rctimer.com/product-1067.html.
Sto se tice drugog pitanja, esc sa vec flashanim simonk i ostali koje mozes rucno da flesujes bi trebali da su isti sto se tice programiranja (sa time sto ti sto dolaze vec pofleshovani imaju po obicaju neku stariju verziju simonk, dok ti sam uvek upucas najnoviju :) .. ali .. kinezi ko kinezi, posto su ukapirali da se prodaje simonk u imenu, poceli da pisu simonk na sve i svasta, cak sam imao i esc gde je pisalo na njima simonk a u stvari je bio blheli :)
Na hobbykingu uglavnom dobijes to sto i pise. Ta kartica za programiranje ne znam dali je simonk kompatibilna to ce morati neko drugi da ti kaze, takvih kartica je malo more, ja imam hobbyking, yge i emax kartice, i nisu medjusobno kompatibilne. Ali to i nije neki veci problem posto mozes da namestis osnovne parametre i preko komande, naravno puno je lepse preko kartice :)
nikola1020:
dobro sto nisam narucio te motore citao sam da rctimer esc nisu ni za sta ... nemogu da nadjem gde sam citao
zakupio sam ecalc za 3 meseca rctimer 5010 360Kv mi izgledali najbolji , moracu da se poigram sa tiger motor kazu da su najbolji za cenu
moram dobro da razgledam ceo internet i da nadjem najbolju konfiguraciju pa javjam sa rezultatima za duzi let :)
nikola1020:
Stigao punjac i mislim da sam nasao problem
napunio sam bateriju sa novim punjacem quad copter je leteo samo 5 minuta palica gasa za hover let u prvu minutu je na 70% kako vreme prolazi na trecu minutu moram da dodam gas na 85% kada dodje 5 minuta gas je maksimum.let se zavrsava quad ne moze vise da leti,napon na kraju je 3.95V ispod tog napona quad nemoze da leti...
sta je problem?dali mi treba baterija sa vecem C,quad je pretezak?,baterija neispravna,
da napomenem geinovi su na 100% kako sto mi stigla naza po default .posle ispraznjene baterije do 3.95V na punjacu pise da je bateija puna 75% stavio na punjac i punjac je vratio u bateriju samo 1,465mA a na bateriji pise da ima kapacitet od 5200mA
imam i problem sa kontrolom u prvu minutu ne diram stanicu quad ne mrda leti umestu .po neko vreme quad leti na desno pa napred pa ukoso nemogu ga kontrolirati dali ima veze sa gejnovima ili mozda ESC su podeseni na 4s nevidim resenje za moj problem pomagajte neznam sta da radim.
tibeteagle:
--- Quote ---.posle ispraznjene baterije do 3.95V na punjacu pise da je bateija puna 75% stavio na punjac i punjac je vratio u bateriju samo 1,465mA a na bateriji pise da ima kapacitet od 5200mA
--- End quote ---
Znači onda da je 1465mAh dopuna od 25%, pa je tako ukupan kapacitet (100/25)*1465mAh = 5860mAh.
Iz tabele dole se vidi da je 3.95V 70% kapaciteta, pa je po tome, (100/30)*1465 = 4883mAh
Konkluzija. Srednja vrednost od 5370mAh je blizu nazivnoj veličini paketa.
Ipak, najbolje je isprazniti na 3.5V po ćeliji i tako ponovo napuniti i videti šta je ubacio punjač. To je najtačnije od svih merenja.
--- Quote ---palica gasa za hover let u prvu minutu je na 70% kako vreme prolazi na trecu minutu moram da dodam gas na 85% kada dodje 5 minuta gas je maksimum.let se zavrsava quad ne moze vise da leti,napon na kraju je 3.95V ispod tog napona quad nemoze da leti...
--- End quote ---
Ako je napon 3.95V posle takvog sletanja onda je potrošeno samo 30% struje.
Ako je palica gasa toliko visoko za huverovanje, onda treba veći korak elise od 10x6" ili 4S LiPo za dobijanje većeg broja obrtaja.
Za 3S je bolji motor sa 1100-1200Kv, a ti imaš samo od 920Kv.
Odrezao si važne parametre sa slike merenja gore sa ecalc, gde je verovatno maks. gas nije maks. mogućnost snage tvog sistema. Proveri ponovo i vide ćeš.
;namig
nikola1020:
kada sam uzimao delove nisam znao sta znace te vrednosti i na samom motoru pise da treba da koristim 1045 prop strah me bilo da ne pregrejem motore pa da padne quad
i sada neznam sta treba da gledam i sta da radim...kupio sam dji original elise 9437 nesecam se tacne vrednosti . tesko leti jedva se dize od zemje
evo ostatak deo preracuna na ecalc
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version