RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
fpv problem
milos78:
imam problem sa prenosom slike . na maloj daljini signal se prekine na sekund. a ponekad kad prodjem rukom blizu antene. imam boscam 600mv. sa 32ch. a monitor sa plavim ekranom.(kad nema signala ekran je plav). antena je obicna stap , dali bi poboljsao sa cleaf antenom..
gerotmf:
Promeni sa parom cloverleaf antena, imao sam isti slučaj dok sam testirao opremu. Štap antena zbog polarizacije izgubi signal čim se malo nagne iz vertikalne ose, tj kuta ose antene na prijemniku. Što se tiče pokrivanja rukom, to će i sa cloverleaf antenom da prekine signal pošto je visoka frekvencija-kratka valovna dužina pa ima slabu probojnost kroz materijal.
marko.jovanovic:
Takođe gledaj da uzmeš i ekran bez plave slike iz razloga što ti ekrani čim malo signal zaškripi odmah pale plavi ekran i treba im vremena da se vrate dok kod ostalih se slika prvo dobro pogorša kao kada na starim tv-ima dok je još bilo analognog signala dođe do hvatabnja lošeg programa pa se jedva išta i vidi. Osim toga ti monitori koji su namenjani za fpv su jako tolerantni na loše signale.
U koliko ti je hića da čekaš pečurka-antenice probaj da napraviš jedan par sam.
TReba ti koaksijelni kabal parče za wireless ima ga u svim boljim prodajnicama elektronskih komponenti i treba ti parče žice za zavarivanje co2 postupkom, lemilica i konektori koji takođe postoje u gore pomenutim prodavnicama. Parče žice će ti dati svako ko recimo radi popravku auspuha i sličnih stvari zy DŽ.
Evo ti link kako da napraviš vrlo je jednostavno.
Kadkad te antene daju čak i bolje rezultate ako se pravilno i precizno urade u odnosu na kineske.
milos78:
danas sam probao sa kamericom i slika opet nestaje . probacu da sam napravim antenice .
medjutim video sam da ima u prodaji antene usmerene za 5,8gh. ,neznam dali je neko probao i kako se ponasaju i na kom dometu, i pod kojim uglom daju signal.. dali je neko imao iskustva ..
a sto se tice monitora imam 4 kom i svi daju plav ekran bas bezveze...
znaci naci boli monitor..
marko.jovanovic:
Znači naći FPV monitor imaš ih gomilu samo je pitanje novca koji želiš da izdvojiš i veličinu ekrana.
Imaš sasvim solidne ekrane od 5 inča za nekih 35 eura mogu da posluže svrsi.
800X480 im je rezolucija čini mi se i koriste se u quanum V2 naočarama koje lično imam.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version