RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Mini Z trke
Bigneda:
U srbiji ima par modela ovih MiniZ ali stazu u finkciji nema. Za celu ideju ima nas sigurno desetak zainteresovanih ali nikako da se nesto sprovede u delo.
Najeftinija varijanta modela sa daljinskim je oko 100eu a da vredi nesto, u toj klasi je MiniZ najpoznatiji i najrasprostranjeniji...
Kolege u Bugarskoj se ozbiljno ovim zujalicama trkaju u stock i tuned varijanti ! Odlican vid zabave i treninga za auto vozace.
Postoji mislim jedna staza u Novom Sadu kod Vuka ako ne gresim (vlasnik Extrim RC-toys-a) ako to jos uvek postoji i zastupnik za Ansman baterije i modele. Nesto smo pokusavali da se dogovorimo oko otkupa te staze i modela ali nismo uspeli TADA a bilo je davno...
...eto zainteresovanih nas ima a sad sta ce biti videcemo ;)
marko.jovanovic:
Koliko novaca može da košta staza od izoflora i izolacije koje je AK postavio?
Sve to može da se postavi na bilo kojoj livadi ili platou za pola sata.
Kakav bre otkup staze kakvi bakrači. Za početak izoflor i izolacija i udri bre.
Pa ne pravimo mi ovde veliku nagradu Bahreina. Ako treba ja ću finansirati izoflor!
Mislim da bi ovo bila fantastična zabava za jako male parice!
mirce:
Pa sad, kad se sve sabere, na kraju verovatno mnogima nisu "jako male parice", jer sam gledao, mini Z je oko 150 evrića i to čini mi se bez stanice... :sljus
Ono što je meni interesantno je da ne treba veliki prostor i da mogu da voze svi od 7 - 77 godina.
Pogotovo ako se dodje do nivoa bilo kakvih trka, onda raste uzbudjenje...
Gledao sam davno, pre par godina na Motors TV programu, staza je bila 8x8 metara, napravljena od univer ploča i presvučena sa sivim itisonom. Ivice su bile od creva za vodu.
Da bi se merila vremena postavljen je neki sistem.
Kako god, trkali su se za sve pare, jedino, sve formule 1 su bile ferari ili Mclaren...
Ako neko ima neki link o ovoj temi, prodavnicama, delovima, stazama, postavite...
Dolazi zima malo da se zezamo...
(pijemo)
ak:
--- Quote from: mirce on November 20, 2015, 09:56:12 PM ---
Da bi se merila vremena postavljen je neki sistem.
--- End quote ---
Kolega je napisao aplikaciju za iphone koja detektuje kamerom kad prodje automobil i meri vreme po krugu.
Ne bi bilo komplikovano ni za android tako nesto uraditi.
Bigneda:
Lepo je videti da ima jos zainteresovanih, oprema za merenje vremena vec postoji u srbiji najbolja koja se trenutno moze kupiti na svetu, tako da uz manje modifikacije moze i na ovoj stazi da se koristi ako dodjemo do nekog TRKACKOG nivoa. MyLaps su transponderi i prijemnik sa antenom.
Model je 100-150eu kompletan sa stanicom mislim da je MR03 recimo, lipo ili life set od 2 baterije je oko 10 dolara u americi ili 15eu u evropi i to je sve sto treba za dobro trkanje, mada bugari kazu da sa AAA baterijama vozi i preko 20-30min
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version