RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Problemi sa multiwii quadom

<< < (2/5) > >>

vukasinc:
@marko
ESC-ove sam kalibrisao tako sto sam u Multiwii ukljucio u kodu #define ESC_CALIB_CANNOT_FLY uploadovao na quad, ugasio, upalio, sacekao 30sec, ugasio, iskljucio kalibraciju, i ponovo uploadovao na quad.
Kad kazes TRIM, da li mislis ono na stanici, kad trimujem komande? Ako na to mislis, jesam, vise puta, ali neuspesno. Ne uspevam da ga povatam, svaki put kad poleti bezi na razlicitu stranu :(

p.s. pokusavam vec nedelju dana da odgovorim na ovu temu...

vukasinc:

vukasinc:
Kisa i vetar koji se pojacavao nas je sprecio da ga stelujemo...

Ja sam danas resio da iskoristim lepo vreme bez vetra, stavio sam MultiWii firmware sa podrskom za navigaciju, ubacio misiju, otisao na probu. Ovo je bila misija koja je ucitana u quad:

Ali kad sam ukljucio misiju, quad je umesto da napravi polukrug iznad terena i da sleti, on je otisao u suprotnom pravcu, i poceo da kruzi iznad drveca. Uplasio sam se da ce da krene da slece na drvece pa sam iskljucio misiju i preuzeo komandu, sklonio sam ga od drveca, hteo sam da ga spustim na teren, ali sam se spetljao i otisao je ka kucama, pa sam mu brze bolje isekao gas, dok nije nekome napravio stetu.

vukasinc:
Kad sam dosao po njega zateklo me iznenadjenje. Quad je bio uspravan, i motori su se vrteli u leru. I to na svega par metara od ograde kuce. Nazalost jedna od ruku je pukla i namotaji motora su osteceni, pa cu to da popravljam...

Zasto nije isao po zadatoj putanji nego je kruzio iznad drveca?

p.s. moram ovako da seckam poruke, nece forum da prihvati drugacije

sloba_b:
Hajde molim te ne leti svoju napravu blizu kuca, napravices nam svima (modelarima) stetu kad se desi neki neplaniran incident. Da znam da ti to ne zelis ali svi incidenti su ne planirani a ti bas radis stvari koje mogu to da izazovu Vec imamo velike probleme oko "dronova" , direktorata za civilno vazduhoplovsto...dozvola, i ostalih zezancija. 

Molim te sta god da radis odvoji se bar 500-1000metara od kuca da bi smanjio verovatnocu od nekog incidenta.

I ovako smo zabranjena vrsta jos samo fali da nas tretiraju kao dilere i sl shljam.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version