ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Narucio sam sa HK ali..
Che che:
Ja sam uzeo neke Zippy i te Rhino.. ne znam kakve su. valjda ce da valjaju.. Za helikopter mi treba..
I to nisam ni gledao mAh nego dimenzije i tezinu.. tako da su Zippy 500mAh a Rhino kao 610 mAh.. s obzirom da mi trebaju 450 kao nominalno nadam se da ce ove biti taman.. Ono, kontam dimenzija i tezina je ono sto je prava mera, kad vec ne mogu da verujem tim ciframa.. A oni neka pisu sta misle da je.. :)
Koje su kao ono na ceni baterije generalno?
petar:
Rhino su po meni bile najbolje baterije.
Imao sam razne baterije neke i po 4 puta skuplje od tih Rhino, ali se ispostavilo da su Rhino bolje, znaci ne samo 3 puta bolji odnos cena kvalitet vec apsolutno bolje.
Zadnje Rhino sam kupio 2013. i ispostavilo se da im je kapacitet skoro isti kao kapacitet Rhino baterija koje sam kupio jedno 4 godine pre toga (oko 15% manji nego kad su ove prve bile nove).
To znaci da su te baterije stajale u skladistu i ostarile su... E sad, nisam ja kupio 10 hiljada baterija pa da znam da je svaka bajata... Nego 4 komada.... (tri su bile bajate, a jedna sa jednom neispravnom celijom).
pozzz
pnedic:
--- Quote from: petar on February 02, 2016, 03:59:47 PM ---Hajde da podelim utiske o baterijama kupljenim sa banggood_a.
ZOP power, deklarisano (4.2Ah, 40C), izmereno (C procena) (3.85 Ah, 20C, 340 grama).
Lion power, deklarisano (4.2Ah, 30C), izmereno (C procena) (3.65 Ah, 12C, 282 grama).
....
--- End quote ---
Ajde reci mi kako si ti to procenio/izmerio toliko manji C u odnosu na deklarisan ? Vise nego 50% manje ????
petar:
Izmerio nisam, a to sam i napisao.
Sve ostale baterije koje imam, a dosad sam ih imao na desetine, se skoro nisu grejale na pocetku praznjenja. Najbolje od njih, te Rhino su se grejale na samom kraju praznjenja recimo u zadnjih pola minuta. To sam osetio tako sto drzim bateriju rukom dok probam.
Te Lion power se greju od samog pocetka praznjenja, oseti se mozda posle 20_tak sekundi, izgleda dok toplota prodje kroz one plasticne omotace.
Temperatura je to sto ubija baterije.
Trajanje praznjenja je bilo skoro 10 minuta (to je oko 6C) pa sam procenio da bi ove baterije bile vrele da sam ih praznio sa duplo toliko recimo 12C.
Necu da ih praznim brze jer mi cilj nije bio da kupim baterije da bi ih samo testirao (i unistio testirajuci) nego da letim sa njima.
Takodje sam napisao da sam to uporedjivao u odnosu na po meni najbolje baterije (onda kada su bile najbolje), Rhino, znaci ako su Rhino bile deklarisane sa 25C ove su po meni 12C.
Te Lion power baterije su znacajno lakse od drugih pa im onda to sto imaju veci otpor i nije za zameriti, samo, onda ih treba upotrebiti na modelu na kome neces da praznis baterije za 3 minuta....
pozzz
petar:
Da dodam pojasnjenje i za te ZOP power.
Oseti se da imaju nesto manju snagu kad ih opteretim maksimalno, nego sto su imale Rhino. A ako su Rhino bile 25C onda je moja procena da su ove 20C.
Od baterija sam imao polyquest, A123, kokam i najvise tih Rhino.
Rhino imam od 20C i 25C gomilu komada, zato sam ih i uzeo kao referencu.
Kad su nekad bile sveze imale su prakticno nazivni kapacitet, ove sa banggood_a imaju znacajno manji kapacitet od nazivnog (to sam merio), tezina ovih Zop power je prakticno ista.
Nadam se da ti je sad jasno sta sam uradio i napisao. Sve je to bilo iz najbolje namere, cisto da ljudi znaju sta ih ceka, a na kraju krajeva te ZOP power su po meni dobra kupovina jer su jeftine (ako uracunamo i to da je postarina sa banggod_a besplatna, one su u rangu tih Rhino sto se tice cena/kvalitet, samo treba uzeti 40C, ako hoces da dobijes 20C).
pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version