RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Takmičenja elektro jedrilica u Srbiji

<< < (2/4) > >>

mirce:
Vidi, možeš da se takmičiš sa bilo kakvom jedrilicom, ali poenta je da izletiš 10 minuta radnog vremena i da sletiš na cilj.

Sa ozbiljnim takmičarskim modelom to je rutinski, no razlika izmedju takve jedrilice i tvog stiroporca (sem u ceni) je što ti da bi leteo 10 minuta treba da ugasiš motor na 200 metara, a ovaj ga ugasi na 50, nekad i niže!!!

Tih 150 metara visine je razlika od 75 bodova u skoru, a to je OGROMNO...

Prošle godine sam u jednom turnusu leteo 9' 52" i sleteo u drugi metar od cilja.
Naravno, motor je ugašen na oko 180 - 200 metara...
Sav srećan, otišao sam da vidim rezultat, a ja šesti od sedmorice u turnusu... :sljus

E zato ne može stiroporac...

(pijemo)

adam:
evo video sa proslogodisnjeg takmicenja u segedinu

SABURO:
Jos malo o tome:

http://rcfly.in.rs/content/f5j-i-f5j-400-tisa-kup-segedin-eurotour-2015

mirce:
Sad u aprilu je opet F5J Eurotour takmičenje u Szegedinu, Madjarska. 

Adam je kupio najnoviju spravu za ovu sezonu za veliku F5J klasu.
Pročitavši tekst sa Saburovog bloga, podsetih se koliko nam je bilo lepo prošle godine na takmičenjima na kojim smo bili.

Iskreno, pomalo zavidim mom drugu "starom lavu" na uzbudjenjima koji ga očekuju...
Mislim da ću mu se pridružiti u Madjarskoj kao gledalac, a ko zna, možda Džimi i društvo imaju neku spravu viška...  (fiu)

(pijemo)

stevapn:
Bitno je da mogu sa ovim što imam, da probam u manjoj klasi. Čim dozvoli vreme, odo da vežbam, a skuplji modeli će doći ako vidim da umem :)
Ideja mi je pala na pamet, jer letim ovako:
Gas nekih 15-20s, jedrilica se popne na neku visinu, ne znam koja je, i onda gas dole i jedrenje. Tako sam uspevao da jedrim i po pola sata sa Easy Gliderom, bez ponovnog paljenja motora :). Kad visina padne na nekih 5-6m, opet gas, pa gore, pa jedrenje. Samo sam jednom potrošio svu bateriju, napon 10.5V, i to kad je bilo baš hladno i 0 termika. Inače nikad ne padne ispod 11.5V, a sit se naletim :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version