RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Sig Ryan STA

<< < (26/57) > >>

coka:

Otvor za horizontalni stabilizator sam otvorio grubo, malo manji nego sto bi trebao da bude, koristeci sablon uzet sa bocnog pogleda na planu.

Horizontalni stabilizator se ugradjuje pod 0 stepeni i tetivu njegovog aeroprofila sam merio u odnosu na gornju ivicu stranice.

Testerom sam prosekao zadnje okvire trupa, a ostatak je isecen skalperom.

Za finalno definisanje otvora, bio mi je potreban horizontalni stabilizator.

coka:
 Sada je na red doslo i da se obrade poslednji okviri trupa.
 Da podsetim, oni su nesto manji od onih koje sam vec ugradio, cime se dobija "falc" na koji se lepi deo od abs plastike, koji formira zavrsetak trupa.

Plastican zavrsetak trupa nemam kod sebe, tako da  sam smanjio dimenziju okvira za 1mm, sto ce u svakom slucaju biti dovoljno.
 Nakon lepljenja okvira, sve je bilo spremno za nanosenje kompozitne korice.

coka:
 Iako je izrada horizontalnog stabilizatora u toku, izvestaj o tome cu malo odloziti.
 Nekoliko redaka o pripremi za nanosenje kompozitne korice...

Pre pocetka odlucio sam se da izradim alat koji ce nositi trup tokom ovog procesa.

Alat lici na razanj i izradjen je od onoga sto sam nasao na sajtu.

coka:
  To su zapravo dva drvena nosaca, koja sam postavio na radnu plocu i fiksirao ih ekserima.
  Trup sam pricvrstio pomocu dva zavrtnja,  tako da  mu je sloboda rotacije  moguca.

coka:

Bila je nedelja.
 Jutro.
 Oko 10h...
 Rostiljanje smo zakazali za 15h, dan je bio prelep.
 Temperatura oko 27, blag povetarac....

Od materijala, na raspolaganju sam imao komad 25-o gramskog staklenog tkanja , oko 100ml epoksdne smole i oko 100ml metil alkohola koji na gradilistu koristimo za fina pranja.

Od alata jednu cetku, staru kreditnu karticu (Reifeisen banke) i nekoliko salveta.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version