RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Sig Ryan STA

<< < (4/57) > >>

coka:
 Zatim je usledilo izradjivanje poprecnih letvica.
 Sve letvice, dobijene u kitu su od balze 1/4x1/4”.
 Ima ih ukupno 20  i  duzine su po  900 mm.

coka:
Iako je na planu naznaceno da se osim letvica koje se nalaze i na gornjoj i na donjoj strani, neke poprecne letvice nalaze samo na gornjoj a neke samo na donjoj strani, ja sam izradio i zalepio sve, jer mi je to dalo daleko jacu i preciznije izradjenu  strukturu.

Naravno, kasnije, kada sam zavrsio celu konstrukciju i kada je sve postalo dovoljno kruto,  uklonio sam  3 poprecne letvice viska.

Zadnji deo trupa je, u stvari odvojena celina.
 Prelazak iz prednjeg dela trupa u zadnji je nagao i veoma naznacen.
Ovakav prelaz bilo je nemoguce dobiti savijanjem bocnih stranica.
 Sve sam izradio direktno na planu, koristeci ugaonike za proveru  vertikalnosti stranica.

coka:
 Za proveru centralne linije trupa, koristio sam gradjevinski  laserski uredjaj.
 Laserski zrak veoma je tacno pokazao saosnost prednjeg i zadnjeg dela trupa.

Uredjaj je ujedno i veoma precizna libela.

U konkretnom slucaju, nagib stola je 0.8 stepeni, tako da je i gornja povrsina stranica trupa nagnuta isto toliko.
 Stranice sam doterao do 0.1 stepen razlike do pravog ugla.
 Ovaj ugao se menjao sa svakim merenjem, tako da je ovakva tacnost sasvim zadovoljavajuca.
 Kada se koristi obicna libela, ovako mala odstupanja su apsolutno neprimetna na mehuru vazduha libele.

coka:

Prezo

Hvala.
 Nadam se da epoha iz koje je ovaj model u tebi budi lepe uspomene.

Coka

batans:
                     Pa fantasticno, sjajan prikaz, sve cestitke i kapa dole. A mogli bi smo vec i da autorizujemo neke izreke kao, jednom modelar, svuda i uvek modelar.
                     Avion je i za mene jedan od najlepsih. Krug se zatvorio, to sto si dugo zeleo je evo na tvom radnom stolu. Sa slika se vidi da je materijal u odlicnoj kondiciji i da ce iz ruku vrhunskog majstora izrasti prelepi Ryan. Uzivaj u gradnji a prvi let, naravno Cenej.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version