RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Sig Ryan STA
coka:
Bato
Hvala.
Da, ovo je kao odgovor na ono pitanje "sta bi poneli na pusto ostrvo"?
Skalper, klesta, spenadle....rende, smirglu...kit i planove.
Vec sada ovaj model mi je doneo mnogo uzivanja.
Podosta vremena ce proci do tog prvog leta i o tome sada, iz ove perspektive, ne razmisljam preterano.
Coka
coka:
Kada se formira konstrukcija trupa, na gornju i donju povrsinu se nadogradjuju poluokviri, koji formiraju gornji i donji, zaobljeni, deo trupa.
Oni su izradjeni stancovanjem i kroz njih se ugradjuju poduznice od 1/4”x1/4” balza letvica.
Iako su po planu ovi poluokviri predvidjeni da se zalepe po sredini poprecne letvice, ja sam ih postavio poravnate sa prednje ili zadnje strane letvice.
To mi je omogucilo daleko preciznije postavljanje u vertikalni polozaj.
coka:
Za to sam koristio letvice, koje sam pricvrscivao spenadlom za gornju i donju letvicu, a sam poluokvir prislanjao na vertikalnu- sablon letvicu.
coka:
Sam oblik bocnih stranica, kao i oznake polozaja poprecnih letvica sam uradio veoma precizno.
Kada je trup formiran, koristio sam ugradjene elemente (poprecne letvice i ivice stranica), kao repere za postavljanje poluokvira.
Poluokvir ispred krila, kroz koji prolazi drvena letvica koja drzi krilo, pojacan je sa prednje strane poluokvirom od spera.
coka:
Kada sam to zavrsio, usledilo je postavljanje uzduznih letvica-stringera.
Sada moram da napomenem, da je za lepljenje cele konstrukcije koriscen Henkel-ov beli lepak.
Jednu flasicu cianoakrilata (iz Woby house-a), koristio sam samo na pojedinim mestima i to cu svaki put, kada dodjem do toga, pomenuti.
Dok je trup stajao svojom donjom povrsinom na radnom stolu, postavio sam gornje poluokvire i poduzne letvice.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version