RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Sig Ryan STA

<< < (43/57) > >>

coka:

Predlozene su dve varijante fiksiranja aerodinamickih obloga trapa.
Prva, da se cela konstrukcija zalepi za donjaku krila i druga da se ulepe dva drvena komada, kroz koje ce biti moguce zasrafiti ceo plastican deo za krilo.
 Zica noge stajnog trapa je 4mm debljine.
 Da stvar bude gora, na nju se kace  i  kompletne donje zatege krila, koje joj koliko toliko povecavaju krutost.
 Ono sto je za brigu je da prilikom tvrdjeg sletanja, kada se zica iskrivi, ne postoji nacin da se zica ispravi ako se plasticna obloga ne skine.
 Dakle, obloga ce biti demontazana.

Prvi posao prilikom sklapanaj obloge je bio definisati otvore u samoj pokrivci tocka.

coka:

Sledece na redu je bio komad plastike sa prednje strane koji imitira dodatnu aluminijumsku plocu na oblozi velikog Ryan-a.

coka:

Otvore sam izradio da kroz njih mogu provuci i modifikovanu nogu stajnog trapa, sa amortizerom, ako se odlucim da izvrsim takvu ili slicnu prepravku.

Deo koji se naslanja na oblogu tocka sam zalepio sledeci.

Sve je izgledalo dosta dobro, mada su svi plasticni delovi mekani i glindzavi, pa je podosta tesko postaviti ih u ravan i simetrican polozaj.

coka:

Pre nego sto zalepim i ostale delove, razmislicu o ugradnji nekakvih rebara koja ce definisati  oblik i ucvrstiti elemente.

Ono sto primecujem i sam, a nadam se i citaoci mojih redova je da posao napreduje.

misha:
Samo ti radi. Sve pratimo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version