RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Sig Ryan STA

<< < (48/57) > >>

coka:
   Radjanje krila za ovaj model, na malenom radnom stolu, negde u srcu Afrike, za mene je predstavljalo neopisivo zadovoljstvo.

presko:

@ coka

Поздрав од Станка и мене.

Пуно успеха, како у градњи модела, тако и у послу и да се видимо ускоро.

coka:

Presko i Stanko

Bas ste me obradovali.
 Hvala na lepim zeljama.
 Stizem za mesec dana, vidimo se sigurno.

Pozdrav celoj ekipi

Coka

coka:

Posle nekoliko dana razmisljanja, odluka je pala da se drzim plana i ne menjam nista,….skoro nista.

U proteke 42 godine, u mojoj porodici imali smo debelo preko 100 aviona.
 Svaki smo u odredjenoj meri pojacavali, ukrucivali….
 Pri tome ni jedan nije imao strukturni lom u vazduhu….a mnogi su bili preteski.

Lak avion - dobar avion , tezak avion- dobra maketa.

Druga cinjenica koja je prevagnula za ovu odluku je da je mnogo ovakvih modela napravljeno, a prituzbe na lom stajnog trapa, nisam pronasao.

coka:
 Blok tvrdog drveta sam ulepio direktno u balza rebra.

Osim dve  balza letvice 6x6mm, postavio sam 4, kako bih opterecenje preneo na vise rebara...

... i postavio sam vertikalne pojaseve izmedju gornje i donje ramenjace, kako bi opterecenje direktno preneo i na gornji pojas ramenjace.

Dakle, nogu stajnog trapa cu modifikovati i to ce zahtevati dodatni oslonac u konstrukciji krila, ali zato postojece mesto necu dodatno pojacavati.

Smatram  da ce ova modifikacija, uz mali prirastaj mase, pomoci da model ne odskakuje pri tvrdjem sletanju, kao i da ce se energija udara ravnomernije preneti na samu konstrukciju.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version