RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Sig Ryan STA
coka:
Trup pravog Ryan-a je od aluminijuma, tako da je trup izradjen od “pune” balze dobar pocetak za izradu svih potrebnih detalja.
coka:
Danas je nedelja, dakle dan za odmor, letenje, rostilj, bazen....
U Africi je sada sezona kisa, tako da, ako kisa pada, mnoge od tih planiranih aktivnosti odpadaju.
Za nedeljni post, nesto interesantno i van redosleda radova...
Pre izrade i ugradnje pozarnog zida, iskoristio sam jedno vece za pripremu plasticnog dela koji se postavlja iza kabinskog prostora, sa gornje strane trupa, i formira stitnik glave pilota (head rest).
Makazama sam isekao ivice komada, tako da je on bio malo (1-2mm) veci nego sto bi trebalo.
Na gornji deo trupa, tu gde se “head rest “ i ugradjuje, postavio sam komad smirgle, duzi od samog dela, kako bi tokom brusenja plasticni komad sve vreme bio na smirgli.
Smirglu sam pricvrstio selotejpom sa prednje i zadnje strane.
coka:
Zatim je usledilo brusenje.
Nakon nekog vremena, rezultat je bio odlican.
coka:
Nisam jos definisao tacan oblik ivica “head rest-a”, ali mi je u uzivanju i posmatranju onoga sto sam uradio, ovaj deo bio “pun pogodak”.
coka:
Za sada, jedini deo koji sam dobio u kitu i koji ne bih voleo da ugradim na model je parce spera od 5mm, od koga se izradjuje pozarni zid (fire wall).
Osim sto je izvitopereno, doslo je i do njegovog raslojavanja. Uz to , komad nije viseslojni avio sper, vec neka mnogo jeftinija i manje kvalitetna troslojna varijanta.
Lokalno, nasao sam komad viseslojnog spera i od njega izradio novi pozarni zid.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version