RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Sig Ryan STA

<< < (12/57) > >>

coka:

Trup pravog Ryan-a je od aluminijuma, tako da je trup izradjen od “pune” balze dobar pocetak  za izradu svih potrebnih detalja.

coka:
 Danas je nedelja, dakle dan za odmor, letenje, rostilj, bazen....
 U Africi je sada sezona kisa, tako da, ako kisa pada, mnoge od tih planiranih aktivnosti odpadaju.

Za nedeljni post, nesto interesantno i van redosleda radova...

Pre izrade i ugradnje  pozarnog zida,  iskoristio sam jedno vece za pripremu plasticnog dela koji se postavlja iza kabinskog prostora, sa gornje strane trupa, i formira stitnik glave pilota (head rest).
 Makazama sam isekao ivice komada, tako da je on bio malo (1-2mm) veci nego sto bi trebalo.
 Na gornji deo trupa, tu gde se “head rest “ i ugradjuje, postavio sam komad smirgle, duzi od samog dela, kako bi  tokom brusenja plasticni komad sve vreme bio na smirgli.
 Smirglu  sam pricvrstio selotejpom sa prednje i zadnje strane.

coka:
  Zatim je usledilo brusenje.

Nakon nekog vremena, rezultat je bio odlican.

coka:

Nisam jos definisao tacan oblik ivica “head rest-a”, ali mi je u uzivanju i posmatranju onoga sto sam uradio, ovaj deo bio “pun pogodak”.

coka:

Za sada, jedini deo koji sam dobio u kitu i koji ne bih voleo da ugradim na model  je parce spera od 5mm, od koga se izradjuje pozarni zid (fire wall).
 Osim sto je izvitopereno, doslo je i do njegovog raslojavanja.  Uz to , komad nije viseslojni avio sper, vec neka mnogo jeftinija i manje kvalitetna troslojna  varijanta.
 Lokalno, nasao sam komad viseslojnog spera i od njega izradio novi pozarni zid.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version