RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Sig Ryan STA
coka:
Rebra za verikalni stabilizator i kormilo izradjena su stancovanjem.
Kvalitete stancovanja je dobar i samo veoma mala intervencija skalperom je bila potrebna za odvajanje delova.
coka:
Po ideji Maxey Hestera, verikalni stabilizator nema ramenjacu, nego se komadi balza letvice ¼”x1/4” ukrajaju izmedju rebara.
Plan nalaze izradu zaseka u napadnoj i izlaznoj ivici, u koje se uvlace rebra stabilizatora.
Ove zaseke sam napravio malom turpijom.
Stabilizator se ne izradjuje direktno na radnoj ploci, vec se izlazna ivica pricvrsti na plocu, a rebra se vertikalno postave na nju.
Kada se ta operacija izvrsi, lepi se napadna ivica.
coka:
coka:
Problem koji se ovde pojavio je taj sto su letvice od balze suvise mekane kada se dobro nakvase, tako da su se tela eksera u odredjenoj meri utisnula u balzu.
Osim toga sto mi se ideja ramenjace, koja se izradjuje iz komadica letvice nije svidjala, kao i nagnjecenja po ivici napadne ivice, cela konstrukcija je napravljena jednostavno, brzo i lepo.
coka:
Ideja o kojoj sam razmisljao je da sablon isecem od sperploce, tako da savijanje odradim po sirokoj povrsini.
Ipak, kada sam savio napadnu ivicu vertikalnog stabilizatora, palo mi je na pamet da za oblikovanje izlazne ivice kormila, izmedju eksera i balze postavim sloj plastike.
Ovo je u velikoj meri pomoglo i rezultat je bio sasvim prihvatljiv, ma da bi savijanje po sablonu od sperploce sigurno bilo primerenije resenje.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version