RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Hype DG1001M

(1/5) > >>

stevapn:
Posle duuuge i komplikovane nabavke, danas sam je "sastavio" podesio komandu i ovih dana idem da FLY!!!
Napadne ivice krila sam oblepio selotejpom, a trbuh jedrilice belom armiranom trakom. Izvadio sam i tegove iz nosa, pa mislim da ću moći da letim sa 3S 2200mAh.
Misam uspeo da podesim mehanizam za motor, bez one elektronikice što se dobije uz jedrilicu, pa sam morao i nju da ugradim.

Jedrilicar:
Neka ti je sa srećom!  (pijemo)
Deluje lepo i pitomo.
Samo još da podeliš utiske kad je poletiš.  :mhm

stevapn:
Juče bio prvi let. Posle "nesreće" na početku, dobro je bilo.
Naime, kad sam dao gas, jedrilica mi se istrgnula iz ruke, zakačila, komandu u drugoj ruci, kojom sam pošao da je refleksno uhvatim, i oštetila malo elisu. Zveknula je o zemlju, li bez posledica :) Naravoučenije, treba nekog da imaš kod prvog leta kao ispomoć...
Dok su drugari padobranci skakali, ja sam malo vežbao držanje i poletanje, pa je posle sve bilo ok. Jedrilica lepo leti, motor je dovoljno jak, onaj mahanizam za motor i elisu dobro radi, a sama jedrilica se veoma lako oporavlja kad padne u STALL. Samo obori jedno krilo, krene nosem na dole i ispravi se bez ikakvih dodatnih komandi.
Leteo sam je sa 2200mAh i sa 1300mAs. Sa manjom baterijom ima fabrički teg u nosu ali je i tako malo repata. Sa većom bat, bez tega je malko nosata. Moram lepo da je izbalansiram i mislim da će još bolje leteti.
Sve u svemu, zadovoljan sam.

pnedic:
Uzmi bateriju od 1500 mAh. To je prava merka. I bice super !

Lepa ptica !

stevapn:
Imaš, pa je letiš sa tom baterijom? Kako si rešio poletanje? Kad am gas, nos pođe na dole, pa se sav polomim kad sam sam na aerodromu, da uhvatim komandu kako treba :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version