RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
QX90 - dali ga neko ima
srkipa:
A odakle si mozda ima neko ko je u blizini?
Ajde ovako malo da se upoznamo pa ko zna mozda i neznamo koliko smo blizu jedni drugima
Ja sam i z Panceva letim uglavnom micro quadcoptere i pocetnik sam u tome.
srkipa:
Sto se tice micro quadcoptera pogotovo manjih od 100mm u brushless varijanti zbog velike brzine a male tezine i velikih acro mogucnosti a sve to zbog velike potraznje u svetu ( citaj zakona o quadcopterima u mnogim zemljama) toliko je inovacija i tehnickih noviteta izbaceno u poslednjih par meseci da se to vise nemoze pratiti, sve je jasno kad se pogleda koliko je novih micro modela izaslo u zadnjih mesec dana a sve to vodi ka 3s i 4s setapovima i velikim brzinama.
Pomenuti lizard 99 je toliko brz da je to jako tesko leteti na livadi a opet tako mali i precizan za uzivanje u malim parkicima ja licno neznam dal cu uopste i kupovati nesto vece od 150mm gledajuci da mi za sve vece od 130mm treba i veci prostor za letenje dok malog smarta od 100mm letim po dvoristu sa ulazima u kucu i izlazima kroz prozor. Da napomenem da skoro svaki micro brushless quad moze bez problema poneti mobius mini (ili slicne HD camere) i lepo leteti sa njom.
marko.jovanovic:
Ja sam iz Sremske Mitrovice, verovatno sam jedini koji ovde leti. nije mi problem da nekqada dođem do vas ali trenutno ne raspolažem zavidnim modelom za te vaše prostore. Letim trenutno 210mm x realacc 2204 emax rs-s motore, 4s 1300 a od manjih stvari imam whoop-a i blade nanoxq koji bi mogao da leti tu kod vas sasvim korektno ali ako nema jaceg vetra.
Sledeća stanica če biti najverovatnije lizard ili ako izađe neka druga varijanta nečega.
Mada čekam da izađe nešto sa mini runcam swift kamerom jer ove cmos mi idu na živce zbog jako lošeg odziva na jake promene svetla što zna da iritira. Što se tiče brzine može on i sporo da leti pitanje je samo rukovaoca, ali kada sporo letiš onda to nije to niti je efekat adrenalina postignut. Lepo se vi zezate sa tim qx-ovima i sve je to ok ali ipak mislim da bi kasnije trebali da pređete na brže verzije jer dosadi.
zloxi:
--- Quote from: marko.jovanovic on June 14, 2017, 02:03:32 PM ---Ja sam iz Sremske Mitrovice, verovatno sam jedini koji ovde leti. nije mi problem da nekqada dođem do vas ali trenutno ne raspolažem zavidnim modelom za te vaše prostore. Letim trenutno 210mm x realacc 2204 emax rs-s motore, 4s 1300 a od manjih stvari imam whoop-a i blade nanoxq koji bi mogao da leti tu kod vas sasvim korektno ali ako nema jaceg vetra.
Sledeća stanica če biti najverovatnije lizard ili ako izađe neka druga varijanta nečega.
Mada čekam da izađe nešto sa mini runcam swift kamerom jer ove cmos mi idu na živce zbog jako lošeg odziva na jake promene svetla što zna da iritira. Što se tiče brzine može on i sporo da leti pitanje je samo rukovaoca, ali kada sporo letiš onda to nije to niti je efekat adrenalina postignut. Lepo se vi zezate sa tim qx-ovima i sve je to ok ali ipak mislim da bi kasnije trebali da pređete na brže verzije jer dosadi.
--- End quote ---
https://www.banggood.com/de/Runcam-Split-1080P-DVR-FPV-Camera-WithWithout-WiFi-2_5mm-FOV-130-165-Degree-NTSC-PAL-Support-64G-TF-p-1159850.html?rmmds=search
srkipa:
Sve zavisi ko sebe gde vidi u ovom hobiju, naravno da treba da se unapredjujemo sa brzim quadovima ali ja licno na vece od 150mm necu uskoro preci mislim da brushless micro quadovi imaju vecu iskoriscenost (livada, suma, mali park) na primer mali racer 130 sa brushless motorima bi mogao komotno da letim tu kod tebe u S.M. na rusevinama na zitnom trg, glavni park iza crkve mozda cak i na gradskoj plazi, sad svako ima nesto svoje ali mnogo napredniji stranci sa preko 10 quadova u svom posedstvu se i posle svega lepo nalete micro quadicima pogotovo kad imaju i drustvo pored sebe a veruj mi adrenalin skace i kad se lete ove male zujalice pogotovo na malom i tesnom prostoru i opet kao i sto sam rekao svako ima nesto svoje koje ja postujem. Nadam se da cemo se videti negde pa leteti i druziti se jer to je nesto sto doprinosi uzitak u svemu ovome.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version