RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
QX90 - dali ga neko ima
marko.jovanovic:
@zloxi
Ne verujem ničemu što nema 600 tvl sony ccd senzor ili eventualno cmos 600tvl
sve preko toga imaš kašnjenje i to ti ne ide u prilog.
Postoji mini kamera swit sa gore pomenutim senzorom i to je ok ali nije još toliko mala da može da stane koliko vidim na onog lizarda.
POgotovo kada na kameri koja kao ova ima da se uključi snimanje 1080p odmah kašnjenje skače u nebesa.
a to što piše low latency to piše i na tarabi. Što nisu naveli koliko je to?
Bilo kako bilo ne kažem da nije dobro zezanje i to si potpuno u pravu ili ja nisam video u specifikacijama. ali ipak ovi veći daju veći adrenalin.
Vozio i jedne i druge.
JA se nauživam i kada vozim whoop-a kod kuće tako da nije mi problem da letim ni te male.
U Sremskoj Mitrovici ima spomen park površine 12 HEKTARA i iz mojih videa možete videti kakvo je to mesto za letenje i malih i velikih quadova. Ko nije video evo par videa pa neka se uveri.
Pored ovog imamo još jedan park blizu KPD-a (zatovra) koji je takođe dobar za letenje posebno ovih malih.
marko.jovanovic:
I jedina mana tih malih zujalica jeste što kda letiš daleko od sebe pa ga skrljaš u neku duboku travu a ostane bez napajanja nahebo si dog ga ne nađeš ako nisis nismio let makar na dwr-u
zloxi:
--- Quote from: marko.jovanovic on June 14, 2017, 04:20:30 PM ---I jedina mana tih malih zujalica jeste što kda letiš daleko od sebe pa ga skrljaš u neku duboku travu a ostane bez napajanja nahebo si dog ga ne nađeš ako nisis nismio let makar na dwr-u
--- End quote ---
Ima ovde dobar neutralan test kamere... Mislim da je ok za frejmove koji su >150...
Za ostale zujalice kao sto je lizz. je prevelika
marko.jovanovic:
Evo vam jedan test kašnjenja pri čemu se vidi da je kašnjenje ove kamere jako loše.
https://oscarliang.com/fpv-camera-latency/Ne kažem da je amera loša ali za jurnjavu pogotovo pri većim brzinama ovo nema smisla stavljati na quad.
Ako letita brzinom od 100 na sat što na ovim quadovima većim pa čak i lizardu koliko vidim nije problem za jedan sekund se preleti oko 28 metara.
Kada je kašnjenje 50 mili sekundi koliko je za ovu kameru izmereno ili ti 0.05 s znači da imate kašnjenje od 1.4m
Tj kada date komandu spram onoga što vidite na ekranu quad je već prešao odavno 1.4m
E sada kada se sporo leti to može i da se toleriše al kada se leti brzo i kroz uske prolaze teško da će da bude zanimljivo...
Ja sam ipak zadovoljan sa hs1177 kamerama pa makar morao da sinmam u preko dvr-a
HD snimak mi nije zanimljiv trenutno tako da ću sačekati dok se ovo ne popravi u ekim kasnije verzijama.
Inače za lizarda bi možda mogla da posluži runcam micro kamera
https://oscarliang.com/micro-swift-runcam/
mikijus:
...sutra posle podne letima na topcideru sa micro quad-ovima ()-() ()-() ()-()
ako ima neko u blizini da hoce i moze nek mi se javi da mu objasnim gde je staza .....na 063368799
(<--) (<--) (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version