RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
QX90 - dali ga neko ima
marko.jovanovic:
Ne znam šta da ti kažem.
Taj quad meni jako loše kostrukcijski izgleada i kao da ga je neko kostruisao namerno da bi se posle delovi prodavali.
Ako je quad 50 eura a samo kamera 25 tu onda nisu čista posla u startu.
Prvo su kameru isturili napred bez ikakve moguće zaštite kako bi se najpre izlomila...
Frejm kao da je okrenut namerno naopačke pa nazad imate ruke frejma koje su pod uglom i štite ništa a napred ravne.
Drugo kažem ti ako već imaš 3d štampač po meni razmisli da konstrukcijski malo spustiš te zaštite za propelere jer tako kako stoje na motorima imaju jako velike poluge koje koje prenose silu udarca direktno na koren motora i ruke frejma.
Razmili prvo šta ti je jeftinije da zameniš izlomljen propeler ili da menjaš motor i kupuješ frejm...
Treče na tako mali quad 5 grama nije mala stvar. To ti je 10% njegove ukupne mase.
5 grama sam rekao a to je izgleda čak i 10 sa ovim zaštitama.
Ja bih čak razmislio da okrenem sve na drugu stranu jer su nazad ruke pod uglom a ima i onaj deo frejma koji je izbočen.
KOliko toliko bi zaštitio kameru i antenu pri direktnom čeonom sudaru a ne bi ti trebalo dodavanje nepotrebnog balasta.
Možda to i ne može da se uradi lako bez bušenja i karabudženja ali sve se može uraditi.
Najgore je što sva ta oprema nama nije tako lako dostupna pa kada recimo uzmeš takav quad zarad letenja po kući na zimu i rasturiš ga u prvim letovima treba čekati mesec dana da kinezi ponovo pošalju delove.
Blade nano qx kod mene je zgažen, padao pojma nema koliko, jednom mi je pukao propeler i jednom sam zamenio za skoro 2 godine 4 motora jer su uredno od korišćenja potrošene četkice. Sada sam naručio kameru pa će da se leti fpv po lošem vremenu.
Jeste da nije baš toliko brz kao taj jer je slabiji ali za po kući je i više nego dovoljan, u nedostatku inducrtrix-a
marko.jovanovic:
Interesantan video za one koji vole ove mikro spravice.
lazar89nis:
jedan od prvih letova :) nisam jos stigo da letim napolju (<--)
Asterix:
:)aplauz Dobro si uvezbao, a nema ni malo gubljenja video signala u drugoj sobi.
lazar89nis:
ej moram da testiram na maloj vecoj daljini :) probao sam da stavim quad u jednu sobu a da se popnem da drugi sprat sa nocarima i jos uvek sam imao signal :) samo me jebe to sto imam tajmer na stepenistu pa ce da mi se gasi stalno svetlo :P
ovo jes nije bio acro mod. ali planiram skroz da predjem na njega :) zato sam i uzeo ovog malog da vezbam
inace zastite su se pokazele kao super ideja. uspeo sam da polomim zastitu za antenu, nakon toga pao jos jednom i antena pocela da se krivi. sad sam odstampao jacu zastitu koja ce ja mislim duze da traje dok se ucim. 1 gram teza ali dok se ucim nek stiti antenu i quad :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version