RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

QX90 - dali ga neko ima

<< < (14/49) > >>

gerotmf:
Evo mali dobio i fpv, morao sam da nabavim polulu dc-dc booster da ispravi napajanje za kamericu i predajnik, posto cim se motori upale ode slika. Moram jos da nekako snimim video (cekam pvr iz kine :). Leti super, mozda cak i prebrzo za letenje unutra :)

Kamera i antena su malo povuceni unutra, pa i kad padne, padne na propove ili bateriju - sto mi se ne svidja ali ne vidim nekog boljeg resenja a da ne utice previse na tezinu.

Inače za po stanu jurcati ne vidim neke prevelike potrebe za nekom drugom antenom, i ovako mi vuče lepo sliku kroz 2 (dosta tanka) betonska zida (penzionerski stil voznje, nema flipova i ostalog .. ionako nema nekog mesta po stanu).

Za 40tak dolara nema bolje zabave :)

gerotmf:
Ako neko sastavlja svoj mini fpv i ima problema sa smetnjama na slici - tj gubitak slike - kad motori prorade, našao sam (uz polulu koji je dosta skuplji) i kinesku verziju dc-dc buck/boostera koji radi (u pola cene naravno :). Evo linka https://www.aliexpress.com/item/2pcs-DC-DC-Auto-Boost-Buck-Step-Up-Step-Down-Converter-Module-Voltage-Board-for-LED/32757288766.html?spm=2114.13010608.0.0.e2AIEb. Isprobano na syma x5c.

marko.jovanovic:
LC filter i sami možete napraviti.
TReba vam samo dve komponente a to je jedan kondenzator od 16V i 100mikroF i jedna zavojnica od 300 mikroH
Sve to možete naći po starim radio prijemnicima ili nekim starim pokvarenim telefonima recimo...
Suština je da se napon ispravi na kondenzatoru a da se filtriraju loše frekvencije pomoću zavojnice.
Evo i videa koji objašnjava kako se to radi

Naravno sve to može u manjem pakovanju sa manjim komponentama. Malo izguglajte i naćiete vrlo lako oznake za zavojnice...
evo vam i slika kako izgledaju male zavojnice u smb varijanti pa ih možete potražiti po starim elektronskim uređajima koji vam stoje ili su pokvareni
https://www.google.rs/search?q=smd+inductor+100uh&espv=2&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZvf_X2sbQAhUmLZoKHUXwBZ8Q_AUIBigB&dpr=1

gerotmf:

Probao to, ne radi brate .. imam i sa manjim i sa večim feritima, ručno navijenim na onaj zeleni ring, smd verzijama zbog veličine,  elektrolitima, tantalum kondenzatorima, keramikom, schottky diodoma za prevenciju pražnjenja nazad na motore .. svašta .. jednostavno ne radi. Pad napona u špicama na dole na 1s bateriji je prevelik (izmerio sam pad na 3.1V) . Možda bi radilo sa nekim kvalitetnijim video predajnicima (boljim naponskim delom), valjda imersion radi super, ali ja imam jeftine boscam module i jeftinu banggood kamericu. Ovo radi, zato sam i postovo a probao sam dosta toga, od onih 1s na usb 5v adaptera, pa do lc filtera kao sto si ti poslao link.

lazar89nis:
evo ga prvi let napolju :) jos uvek cekam na baterije pa zbog toga slabo letim :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version