RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

LISIČJI JARAK

<< < (3/7) > >>

marko.jovanovic:
Onda znači jedini i najveći modelarski aerodrom u zemlji jeste Čenej.
Tamo nit ima aktivnosti velike avijacije niti ostalih.
Čak i kada se pojave padobranci koji se vuku sa sajlama koje sam prošli put video oni imju svoj deo a modelari svoj.
Modelarska pista se redovno održava koliko toliko i mogu da se lete svi modeli.
Prošli vikend sam bio u Velikim Radincima, ali tamo je aktivnost jedriličara poprilična pa vikendom nema šanse da se leti slobodno.
Ima deo koji je predviđe za modelare ali je veoma ograničen. No da ne bih otišlo kao i uvek ko zna kuda van teme nadam se da će Jarak da profunkcioniše... (<--)

Sloba:
Bilo kako bilo, nesumnjivo je Jarak bolji od Trinestice. I ona ima, (do duše pristojnije) rupe i pored i na pisti. Uvek letite "u sunce", a velika avijacija nam je uvek na pisti ili nad glavom. Oni smetaju nama, a naročito mi njima. Setite se samo koliko puta smo napravili samo po jedan ili po nekad ni jedan let, a pređemo po 50-60 kilometara do aerodroma i natrag. Samo sam čekao kada će da nam se zahvale i kažu da u buduće ne moramo da se deranžiramo da dolazimo na aerodrom.

Marko misli da je Jarak privremeno rešenje jer se tu spominju neki imovinski problemi između vlasnika i korisnika aerodroma. Međutim, bilo bi dobro ako bi se čak i za nekoliko godina "naselili" na Jarak, jer trenutno nemamo bolje rešenje.

Postoje brojne inicijative i ideje, (iznajmljivanje neke livade) ali mi jednostavno nemamo energije da ovaj problem rešimo na bolji način od Jarka. Broj RC modelara je mali, naše finansije za preuređenje neke livade u  aerodrom su verovatno nedovoljne i organizacijski smo slabi i često ne saglasni.

Zato predlažem, da se ovaki kakvi smo, udružimo i probamo da se dogovorimo sa Savezom i ovo pitanje rešimo na zadovoljavajući način. Predpostavljam da imamo i zakonsko pravo da tražimo bolje uslove, ali možda pre toga da se nekako organizujemo u RC klub, udruženje ili u nešto treće. 

Ako neko ima nešto konstruktivno da napiše, sigurno ćemo to sa zadovoljstvom prokomentarisati.

Do tada, ja ću dolaziti na Jarak. 

marko:
http://tangosix.rs/2016/20/09/odgovor-ministarstva-odbrane-savez-nije-trebalo-da-nam-placa-zakup-vec-investira-u-odrzavanje-jarka-aerodrom-ce-ici-na-otudenje/

BTW taj deo piste je bio "dodeljen"modelarima jos u proslom veku, ali zbog "glatke" podloge niko je nije ni koristio nego su svi leteli na pomocnoj pisti, desno od hangara.

M  (pijemo)

jorgo:
http://boca55.proboards.com/thread/2566/borba-za-lisiciji-jarak

marko.jovanovic:
Iz svega što sam pročitao samo sam zaključio sledeće:
Mi smo jedna od najbogatijih zemalja u svetu.
Koliko se krade i zavrće na sve strane bez kontrole a i dalje država funkcioniše.
Postali smo kao minion-si (likovi iz crtaća) koji bez vođe (diktatora) ne mogu da funkcionišu i sami sebe u propast vode...
Žalosno je to što ne postoji nijedna oblast u ovoj državi a da neko nije nešto zavrnuo i skrnuo u svoj ili stranački džep...
A još žalosnije je to što se takvim stvarima obično bave oni najbogatiji (alavi) ljudi. Ali kao što reče pesma.
Neko to valjda od gore vidi sve...
Ne bih da ovo krene u politički obračun samo konstatujem stanje...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version