RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
SKY WALK 2,6m
stevapn:
Baš je lepa! Bravo!
Miloskole:
Fino :mhm još samo da bude lepo vreme (<--)
drjack:
Jedrilica je konačno završena. Najviše muke su mi zadali bovdeni koji izlaze dosta nisko iz repa i svako savijanje na gore prema servoima je uzrokovalo veći otpor kod komandovanja i konstantno naprezanje servoa. I ovaj put se pokazalo da su jednostavna rešenja i najbolja. Servoe sam jednostavno skinuo sa ležišta i zalepio ih naopako vrućim lepkom za bočne strane trupa. Ovime sam dobio idealan pravac prolaska sajli prema servoima a odozgo sam još upakovao i prijemnik. U nedostatku odgovarajućeg spinera i elise, pozajmio sam isti sa ASW jedrilice čisto za probu.
Jedrilica je danas poletela, Napravio sam bar desetak letova. Iako je bilo vetrovito, odlično leti kao i predhodna koju smo ovde opisali. Kombinacija boja je idealna. Fluo narandzasta na napadnim ivicama se jako dobro vidi na nebu + crno žuta kombibacija odozdo. Težište je na nekih 7,5cm od napadne ivice tj. 17mm dalje od 1/3 krila. Koristio sam bateriju 4S 1300 mAh, koja je fizički mala pa sam dodao 50g. olova u nos. Ukupna težina je oko 1 kg. Vrlo lako penje u termičkim stubovima, finesa joj je odlična, vrlo je pitoma i neće dole. Teren na kome smo danas leteli je dobar za avione ali za jedrilice sa ovakvom finesom traži preciznost u prilazu. Može da leti vrlo sporo pa nije bilo problema sa sletanjem.
rajker:
:)aplauz (res)
stevapn:
Baš mi se sviđa jedrilica. Zašto si koristio prijemnik sa stabilizacijom? Potreba ili nisi imao drugi?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version