ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

2S baterija bez kablica za balansiranje

<< < (2/3) > >>

rajker:
Pa ovo jednostavno punis sa plus minus,to je po meni ovako sa slike 1S lipo.Ides na CHR lipo 1S i puni ga sa recimo 0.5A dok se ne napuni,al ako je 2S i onda mozes ga puniti samo ides na 2S CHR.Ja sam punio za daljinac 2S 4000Mah Turnigy bez problema,koji sam koristio za spektrum dx6

brankelot:
Nije 1S. sada kad je prazna ima 6,9V . marko.jovanovic mi je poslao kablic pa cu malko da lemim . :)aplauz

brankelot:
operacija uspela . za sada nista ne dimi  :D

banbo:

--- Quote from: brankelot on January 29, 2017, 11:32:04 PM ---operacija uspela . za sada nista ne dimi  :D

--- End quote ---

Mala preporuka, nemo NIKAD da punis baterije tako, narocito ako je nagljecena ili u tvom slucaju eksperiment. Stavi je sto dalje od zapaljivih stvari i po mogucnosti u keramicku posudu za pecenje. Jer nikad se nezna, lik sto je od mene uzeo letelisu, obrnuo konektor na punjacu (+ -), iako je standardno kacenje, crvena i crna banana, i sjebao zeni zavese, oprljio PVC balkonska vrata, i usput sjebao malo vise od 1m2 parketa i naravno ocadio zidove. Inace ovo je OK sto si uradio ;)

marko.jovanovic:
Bezbednost na prvom mestu.
Postoje i nezapaljive vrećice koje i kod nas u Srbiji možeš kupiti za punjenje baš lipo baterija.
Ja lično kada punim baterije uvek ih punim dok sam tu negde pored njih a skladištim ih u rerni od peći na čvrsto gorivo koju ne koristim.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version