RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
TINY WHOOP
marko.jovanovic:
Naravno delove možeš naći možda i jeftinije pa pokušaj da potražiš
petarboj:
Puno hvala za preporuke! :)aplauz
marko.jovanovic:
Evo meni stigli novi propeleri sa 3 kraka. Posle 12 potrošenih baterija mogu samo da kažem da fantastično se uklapaju u one boldclash 180000 KV motore.
Let je odličan, odziv na komande odličan, motori mlaki što je i najbitnije.
Takođe stigli su mi i bullet 0.8mm konektori i sada whoop izgleda ovako:
Baterije sam morao sve ponovo da preprvljam na bullet konektore kao i punjač i to sada izgleda ovako.
marko.jovanovic:
Ono što mi je ostalo od starog sistema jesu one zaštite koje savršeno pašu na muški bullet konektor da na bi se nešto prespojilo.
Takođe ponjač sam napravio da može da puni i 12 baterija ili minimalno 6 tako što sam paralelno na svaki izvod dodao još po jedan pa tako mogu da punim od 16-12 baterija u isto vreme. Bitno je samo da bude minimalno 6 a nije bitno da li će biti 7 ili 9 ili 12.
Kao što sam i gore naveo ovo je kabal za redno punjenje baterija i punjač ih vidi kao jednu 6S bateriju kako i punim ali sa minimalnom strujom od 200mA. Naravno kako su baterije od 200mAh ako se puni 6 dobro je da se puni na 200 mA ako se puni 12 može i duplo, samo ne valja duplo ako ima manje od 12 ćelija jer tako one baterije koje nemaju para sa sobom mogu da se pre oštete jer se tada pune sa jačom strujom nego što bi trebalo.
Whoop odlično leti mada je sada teži 1 gram što sam verovatno dobio dodavanjem bullet-a i debljih kablova.
Uskoro video samo da namontiram
marko.jovanovic:
Ono što je jako bitno kod punjača jeste to što sam na one slobodne paralelne izvode za svaku ćeliju stavio zaštite jer kada se pune recimo manje od 12 baterija moe da dođe do kratkog spoja!
I to sada kada se puni izgleda ovako
Ja ovde punim 10 baterija jer su mi 2 već bile pune a i da demonstriram kako može da se koristi.
Ponovo mi je vratio KEZ na lice kada sam poleteo. Takođe i napolju po manjem vetru može da leti i da se kontroliše
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version