RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

TINY WHOOP

<< < (9/17) > >>

DMZ:
Ma meni trenutno treba nesto da mi puni vise komada 1S sa 0.4A :) Mada je ovo definitivno interesantno.

DMZ:
Ono sto cu verovatno prvo zameniti kad mi stigne kamera su motori. Ovi koje sam narucio su verovatno ok, jer sam pratio preporuke iz teme, ali me zanima cisto zbog neke naredne nabavke: kako racunas odnos KV i RPM? Prvo je broj obrtaja pri odredjenoj struji, a drugo maksimalni broj obrtaja u minutu, sto ne mora nuzno da ima veze? Ili ipak mora i postoji neki obrazac?

marko.jovanovic:
kv ti je broj obrtaja po volti u minuti.
Mada i to može da variria u zavisnosti od elisa i jačine motora....
Kada voziš sa tim motorima od 17000 pa na više ima i 19000 i čini mi se 21000, gledaj ili da skratiš 2 kraka od standardnih četvorokrakih elisa ili da kupiš trokrake. Zato što ti motori nemaju dovoljno snage da vrte elise sa 4 kraka a trude se i samim tim imaš veće grejanje motora(manji radni vek), manji broj obrtaja motora, manje i snage a i brže troše bateriju.
Moja je preporuka 17000 kv i trokrake elise. To ti je neka optimalna jačina da možeš da uživaš u letu i imaš koliko toliko osećaj kao da voziš već braću. Dok ti ne stignu trokrake koje koštaju na bangood-u i aliju nešto smešno odseci po dva kraka sa četvorokrake i vozi tako.

DMZ:
Aha, sad mi je jasno! Znaci ako imam kao podatak broj obrtaja po minutu (RPM), delim ga sa nominalnim naponom LiPo celije (3.7) da bih dobio KV vrednost? Lakse mi je da se snadjem kad nesto razumem. Hvala Marko!

Ako nekog zanima kamerica 3.6 grama za 11$: https://m.gearbest.com/camera/pp_666807.html

Ne znam kakva je, nema nekih recenzija, ali sam pazario jednu. Ne znam ni dokle traje jer sam na telefonu, a sajt im bas nije optimizovan.

marko.jovanovic:
ta kamera je odlična imam istu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version