RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
TINY WHOOP
marko.jovanovic:
Šta znam meni taj frejm izgleda potpuno identično kao i ovaj koji ja imam tj e010.
Koliko je težak izmeri ga dok ne počneš da ga seckaš po potrebi ako ti nije problem.
Meni uskoro stiže i jedan rezervni koji sam naručio zbog toga što sam mislio da ovaj koji sada vozim neće stići nikada, ali desilo se da je stigao tačno poslednjeg dana za isporuku, pa ću ga izmeriti kada stigne.
Možda je plastika negde tanja ali deluje mi isto.
Ono što znam je da sam do sada pao milion puta, zakucao se direktno u punoj brzini isto toliko puta i jedino što mi je puklo jeste polukružna zaštita kod motora koju sam odmah zalepio i evo i dan danas stoji. A pukla je u onim početnim danima kada sam se mučio sa podešavanjem beecore-a i kada je leteo gde on hoće.
Rešenje sam stavio na temi QX95 pa koga zanima mogu i ovde da postavim ako neko bude uzimao DSM2 varijantu koja ima taj problem ali koji je rešiv. Evo sada leti kao puter a okretnost mu je samo takva...
Oko tih KV brojeva ja lično mislim da je to nekakva marketinška začkoljica.
Motore izgleda da pravi jedna firma ali ih razni prodavci prodaju po raznim cenama, raznim bojama i raznim oznakama.
Pa tako imamo kod kineza motore sa oznakama 59000 rpm što mu dođe 15945 KV, micro-motor-warehouse ih prodaje pod nazivom 17000 KV a sada vidim da ima i 17500 KV. Ja lično nisam primetio razliku od ovih kineskih 59000 i ovih sa micro-motor-warehouse koji su 17.000.
Možda grešim ali tako sam stekao utisak probajući i jedne i druge.
Vidim sada su i kinezi počeli da boje oplate pa ih ima u raznim bojama.
Ono što bi trebalo obratiti pažnju a savetovao bih svim novima ljudima koji se zezaju sa bilo kojim motorima sa četkicama jeste da pre nego što krenu da divljaju prvo potroše makar 2-3 baterije u hover modu da se motor malo razradi pa tek posle divljanje. Ti motori imaju vek trajanja i on je sigurno duži kada se ovo uradi....
Tkaođe imao sam situaciju da se motor zaglavio posle nekog pada, mislio sam da je crkao i da je to to međutim uspeo sam da ga vratim u život tako što sam malo jače vukao osovinu na čupanje i motor i dan danas radi.
gerotmf:
Imam jih 3 komada, izmerit ću čim dobijem gramsku vagu, negde sam pročitao da je lakši, a i izgleda mi, pošto je tanja plastika. Još sam primetio da ima nosače motora pod uglom, isto kao i original inductrix, ali u drugom pravcu (pošto se propovi kod e010/beecore/furibee okreču kontra nego kot inductrixa). Evo i trenutnog stanja 'niskoprofilnog' ;)
marko.jovanovic:
Aj slikaj molim te te uglove da vidim šta se dešava.
Meni je frejm došao sa malo iskrivljenim nosačima pa da vidim da li je to zbog transporta ili zbog toga što tako treba.
Šte će ti prekidač jel to da uključiš naknadno TX i kameru ili za bateriju?
A blade sve ima kontra od od ovih, tako je i na nanoqx-u što se tiče smera obrtanja motora
I kada budeš probao javi da li ima neke razlike u prenosu slike kada je antena dole ispod FC-a ili je to mizerno u odnosu na ono šta se dobija....
gerotmf:
Ugao se vidi na drugoj slici, ali evo još jedne usporedbe, crveni prop dole levo i zeleni prop dole desno se najbolje vidi, crveni je e010 i vidš da je ravan nosač, dok kod furibee je pod uglom.
Taj prekidač sam imao gore samo privremeno, da isključim VTX i kameru, sad nemam više, ovaj vtx može da se ugasi na dugme, tj da se namesti da ne emituje uopšte.
Inače sam ugradio 0.8mm bullete, znaš koja je razlika, neverovatno .. sad može da leti i sa skoro praznom baterijom!
Ove baterije što jih ti koristiš a i ja slične (mislim da su imale sam drugi konektor), su zakon, 45-90C 300mAh leti 3 minuta i kad se odmori baterija je na 3.75V.
Inače sam več uspeo da odlepim kamericu (direkt udarac u rub kučišta kompa) sad razmišljam kako bi je montirao sa gumicom, do tad ponovo vruči lepak na poslu :)
Whoop on! :)
gerotmf:
Zaboravih, što se antene tiče nisam primetio neke probleme (malo šuma i boje se ponekad malo izgube), letim iz jedne sobe u drugu i do kuhinje a imamo armirano betonske zidove. Predajnik je na 25mW, jeste da mi nije baš veliki stan .. ali ipak fino radi preko dva 5 cm betonska zida. Imam obične paličaste antene na diversity prijemniku.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version