RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
TINY WHOOP
marko.jovanovic:
Sve te mikro kamere su dobre neke malo bolje neke malo manje ali u suštini rade posao.
KAda budeš radio test na stranu stavi boje, kontrast i ostalo jer su manje više sve slične akcenat treba da ti bude po meni na reakciju kamere pri naglom menjanju svetla u iz svetlog u tamno i obrnuto pa koja brže reaguje bolja je.
Setup nije loš samo frejm mi je nepoznat a i čini mi se da mu je malo cena paprena.
Svaki gram dodat na ove sprave je bitan tako da ja letim bez ikakvih maski i dodatnih težina.
varadero:
Ova mala stvarčica me oduševila. Sve ima, lagana je, stane svuda, u avion, quad, microquad, grudnjak... :)
Najbolje mi je od svega što ima i svoj OSD, pa lijepo vidiš stanje baterije, možeš staviti svoje ime, band, frekvencija, snaga....stvarno su napravili dobar micro AIO.
Review sa testnim letom po stanu:
marko.jovanovic:
Valjda će da se sete da jednom stave dva dugmeta za menjanje kanala, snage i frekvencija. Ja imam jednu koja je mnogo praktičnija po tome i umesto led displeja ima led diode za svaki bend i svaku frekvenciju pa lepo u svakom trenutku vidiš gde si i bez osd-a.
Najbolje je to rešio matek sa njihovim vtx-ovima gde pored irc trump protokola imaš dva mikroprekidača i led diode. jedan prekidač je za izbor onoga šta hoćeš da menjaš a drugi za menjanje toga šta hoćeš da menjaš. Mnogo praktičnija varijanta a ništa više teža od takvih kakve su na toj i sličnim kamerama. Valjda će sledeći korak na tim malim kamerama nekako biti ili smart audio ili irc trump protokol pa da lepo sa stanicom menjaš preko OSD-a ili na samoj stanici kao što to može sa taranisom i lua script-om.
Inače sve pohvale za način predstavljanja opreme. Svaka čast na entuzijazmu. :)aplauz
marko.jovanovic:
Inače sad malo za temu. Počeo sam da letim whoop-a po kući ponovo nakon što mi je konačno stigla stanica TARANIS QX-7, o tome ću kasnije malo. Ja sam uzeo beecore f3 FC ali prvu verziju bez OSD-a jer mi realno i ne treba iz razloga što sam osetim kada je vreme za menjanje baterije a i imaš i tajmer koji te upozori. Elem počeo sam da letim whoop-a bez AIRMOD-a i sa novim hall senzor gimbalima i mogu reći da je osećaj mnogo bolji nego u airmod-u bar meni. Nekako sve klizi i mnogo bolje se ponaša i sa default pid-ovima.
Jedino imam problem sa nekim zujanjem na koje sam se već navikao ali sam uspeo da vidim na netu kako se to rešava u betaflight-u.
varadero:
--- Quote from: marko.jovanovic on January 18, 2018, 08:22:27 AM ---Valjda će da se sete da jednom stave dva dugmeta za menjanje kanala, snage i frekvencija. Ja imam jednu koja je mnogo praktičnija po tome i umesto led displeja ima led diode za svaki bend i svaku frekvenciju pa lepo u svakom trenutku vidiš gde si i bez osd-a.
Najbolje je to rešio matek sa njihovim vtx-ovima gde pored irc trump protokola imaš dva mikroprekidača i led diode. jedan prekidač je za izbor onoga šta hoćeš da menjaš a drugi za menjanje toga šta hoćeš da menjaš. Mnogo praktičnija varijanta a ništa više teža od takvih kakve su na toj i sličnim kamerama. Valjda će sledeći korak na tim malim kamerama nekako biti ili smart audio ili irc trump protokol pa da lepo sa stanicom menjaš preko OSD-a ili na samoj stanici kao što to može sa taranisom i lua script-om.
Inače sve pohvale za način predstavljanja opreme. Svaka čast na entuzijazmu. :)aplauz
--- End quote ---
Hehe, čekaj,čekaj večeras ide drugi video sa sličnom AIO kamerom koja ima i Smart Audio :D
A i to jedno dugme , meni je dovoljno. mislim, koliko uopće često mijenjaš band i frekvenciju ? Kod nas se već zna tko je na kojoj, odabereš si jednu frekvenciju i uvijek si na njoj, nema toliko potrebe za čestim mjenjanjem kad jednom namjestim.
Hvala na podršci, ja sam malo mator ali volim prčkati oko elektronike i tih novih stvarčica, baš uživam u tome, smiruje živce :) ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version