RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

TINY WHOOP

<< < (17/17)

DMZ:
Zao mi je kad se sa necim cimam mesec plus dana i onda skontam da je sve bilo gubljenje vremena, a u vezi sa ovim malim zujalicama je bas tako. Moje idealno resenje je tako jednostavno, tako povoljno i tako dostupno, i zove se: potpuno fabricki Furibee F36 sa kamerom prilepljenom duplofanom na krovu:

Za jedva 20 dolara igre po kuci bez granica. Savrseno stabilan, dovoljno brz, lepa autonomija... Identicne rezultate dobijam sa njegovim originalnim kontrolerom kao sa Beecore, samo sto kod njega do rezultata dolazim jednostavnim ukljucivanjem, a kod ovog drugog dosadnim podesavanjima. Po nekad malo pobrljavi, i onda obe palice dole levo, i posle sve ok. Cak je i njegova drljava plasticna stanica sasvim dobra, i sa Turnigy 9x ne primecujem znacajnu razliku, osim sto mi je jedna premala a druga prevelika, pa mu dodje na isto :) Takodje, let je duzi sa fabrickom kontrolerom za oko 30 sekundi u proseku. Ne znam koji su motori, ali sasvim lepo nose kamericu, sundjerasto kuciste, a tu je i plasticni oklop, oko 4.5minuta laganog leta i 3-3.5 ostrijeg. Cak je i originalna baterija odlicna, i sa svojih 150mAh bolja nego Turnigy nano tech od 200.

U celini je Furibee mnogo bolji nego Eachine E010. Bolji motori, bolji FC... Ali pre svega ram. Plastika je mekana i savitljiva pa ce se tesko polomiti, a posebno bitan detalj su nosaci motora i prop. guard-ova koji imaju T profil za razliku od tankih i ravnih kod Eachine.

Svakome ko zeli da se igra po kuci sa ovim zujalicama bih od srca preporucio da prvo nabavi ovu kombinaciju. Ne tvrdim da varijante sa ''naprednijim'' FC nisu bolje, samo ja nisam primetio razliku a verujem da bi je malo ko i primetio. Ovo je ipak sobna igracka koja se vozi u ogranicenom prostoru, i nema potrebe za nekim velikim brzinama. Sto se upravljanja tice, ovo je sasvim ok i daleko vise nego sto sam ocekivao.

marko.jovanovic:
Ja recimo letim sa beecore i niakvih problema sa podešavanjima nisam imao.
Niti sa letom niti sa ponašanjem u toku leta.
Ono što zna da zezne kod tih kineskih kontrolera i stanica i sličnih stvari jeste faličan produkt.
Vrlo često su to loši žiroskopi na pločama, pogotovo na onima koji koriste recimo 6500 žiroskope.
Problem kod njih su ekstremna netoleracija na vibracije . Takođe valja nekada napraviti kalibraciju akcelrometra, onu osnovnu u betafligtu a kasnije i fino podešavanje u toku leta (ne sa trimovima nego kalibrasijom akcelrometra gde se quad dovede na idealnu hover poziciju.
Ovde imaš uputstvo akko se to radi

marko.jovanovic:
Evo jedan video sa provoaprilskog dešavanja dok se ne tresu prsti.
freestyle

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version