RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Scania R470

<< < (3/37) > >>

uros2002:
Pozdrav,

Svaka cast na izboru kamiona.

Nadamse da ce biti jos slika i neki video sa neke voznje.

Jos da ima prikolicu bilo bi super. Mada je cena prikolice kao jos jedan kamion.

Pozdrav

tibeteagle:

--- Quote ---Bilo je pitanje baterije i znam da se umesto NiMH 7,2v, koriste Lipo 2S. Ali tu ima problem ili ga nema?
--- End quote ---
Niukom slučaju ne bi trebalo, jer su pakovanja po pitanju napona jako slična  i to:
NiMh 6ć prekidni minimum je 6V (1.0V/ć), nominalni je 7.2V, a napunjen je 8.1V a koji brzo opadne.
LiPo  2ć prekidni minimum je 6V (3.0V/ć), nominalni je 7.4V, a napunjen je 8.4V a koji takođe brzo opadne i ne može da šteti ničemu.

Dakle, ako je prekidanje ili zvučni signal, za donji granični napon kod ESC-a za 6ć NiMh oko 6V, onda to odgovara i za 2ć LiPo.
Ako ESC u kamiončetu nema cutoff ili signalizacioni minimalni nivo napona ili nije pogodan za LiPo, onda je dobro da se stalno prati preostali kapacitet uz pomoć malog posebnog disleja i zvučnog alarma, koji se može ugraditi negde na vidljivo mesto i nje skup. Priključuje se na balans kablić.

https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm-lipo-voltage-checker-2s-8s.html

Kamionče je stvarno super, ali za mene avio modelara je on jako komplikovan.  ;D

;namig

dusan.milenkovic:
Prepakuj gas na komandu za elevator i resio si nedostatak federa i sredine. Bez toga je gotovo nemoguce voziti. Generalno avionske stanice nisu bas najsretnije resenje za autice al kamion je spor pa i nece predstavljati toliki problem.
Menjac stavi na bilo koji aux kanal samo ga setuj da radi u 3P modu, 2 brzina je u nuli, a max otklonom tog kanala nasteluj da lepo ubacuje u 1. i .3. bez napinjanja i zujanja serva.
Koji ESC ima? Tamiya TBLE-02S i TEU-105bk imaju lipo mod i cutoff, TEU-101bk i TEU-104bk nemaju. Uglavnom neki od ta 4 ugradjuju u modele sada.
Motor koji ima ne trosi mnogo tako da ce za pocetak i 1900mAh da ti bude dovoljno.
Koja god jos pomoc treba tu sam.

chupko:

--- Quote from: zajko on February 19, 2017, 12:49:37 PM ---Jbg, ode ti u kamiondžije..lepo...

Nego ako ga sklopiš u neko razumno vreme ... da mi prebacis neki nameštaj, imaš zaatvorenu prikolicu sa ciradom !?  :)aplauz

PS . Trebalo bi da pise u MANUAL, da li je kompatabilan sa Li-Po, mislim ESC, CutOFF bi trebao da mu bude na 6.4-6.6V, ali to manje više, bitnije da se ne zapali kad mu priključiš 2S, to je 8.4V

()-()

--- End quote ---
Odo ja u kamiondzije Zajko :_D
Zato sam ga i kupio,da radim selidbe  :_D

To je slican napon kod ove dve baterije.Vidim da mnogi teraju ove masine na 2S. Sto kaze Tibet u piku su slicni naponi.Nece stetiti.Vec sam isprobao i pala je prva voznjica.Bice video. ()-()

chupko:

--- Quote from: uros2002 on February 19, 2017, 01:57:08 PM ---Pozdrav,

Svaka cast na izboru kamiona.

Nadamse da ce biti jos slika i neki video sa neke voznje.

Jos da ima prikolicu bilo bi super. Mada je cena prikolice kao jos jedan kamion.

Pozdrav

--- End quote ---
Hvala Urose ()-()

Prikolica ce doci na prolece.Jako su skupe i neke kostaju vise nego kamion.Ima i finih od 150 do 350 eur.Jos nisam odlucio sta cu da razvozim (work)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version