RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Scania R470

<< < (17/37) > >>

chupko:
Tibet mozes li ovu da vidis koja je duzina?

http://www.tamiya.com/english/rc/rcmanual/56326.pdf

tibeteagle:
Ako sam dobro video, nema nacrtano tri projekcije, a to je neophodno. Bez toga ne ide ni meni.  :)
Vidi vidi šta piše na prvoj stranici velikim slovima.  ") "40-FOOT CONTAINER". Ako je verovati da je to mera za pravi, onda:
40x30.48cm=1219cm/14=87cm

Jao Čupko ja sam izbrisao gore moju suvišnu filozofiju i nisam imao nikakvu nameru sa njima, a pogotovo da bilo šta i koga kritikujem. Samo sam glasno razmišljao malo.  :)

Svakome ću pomoći sa savetom ako pita i ako nema ko drugi da pomogne. Ne znam sve, ali ova tema metalnih konstrukcija je meni jako blizu onome što sam dugo radio u profesiji...
Meni je drago da se išta modelari, gradi, jer to pokreće kreativne energije u nama, onda uključujemo ustajali deo mozga. Radost i uspeh u modelarenju može da pokrene hormone radosti, a što je veoma dobro za zdravlje. Jao neću ponovo više.   :-*
Poz.

tibeteagle:

--- Quote ---Eto na ovom primeru se vidi da je lajsna to jest alu profil 12mm ako se ne varam?Kod Swicaraca je to 7,5mm
--- End quote ---
Da, ali to ne znači da je Tamiya precizan, već verovatno koristi deblji profil iz više razloga. Deblji je lakše obraditi, daje jaču konstrukciju, a biće dobar i za sledeću veću generaciju skala veličinu možda 1:10 i za druge stvari oko ovih modela i maketa konstrukcija. Dakle iz tehnoloških i ekonomskih razloga je to više nego skala, a i ja bih tako radio, da sam tehnolog u Tamiji. Niko živ laik to neće primetiti.

chupko:

--- Quote from: tibeteagle on March 08, 2017, 10:43:04 PM ---Ako sam dobro video, nema nacrtano tri projekcije, a to je neophodno. Bez toga ne ide ni meni.  :)
Vidi vidi šta piše na prvoj stranici velikim slovima.  ") "40-FOOT CONTAINER". Ako je za verovati  da je to mera za pravi, onda:
40x30.48cm=1219cm/14=87cm

Jao Čupko ja sam izbrisao gore moju suvišnu filozofiju i nisam imao nikakvu nameru sa njima, a pogotovo da bilo šta i koga kritikujem. Samo sam glasno razmišljao malo.  :)
Da, odlično je što ima dobrih dobavljača i svake pomoći oko nabavke je dobra.
Svakome ću pomoći sa savetom ako pita i ako nema ko drugi da pomogne. Ne znam sve, ali ova tema metalnih konstrukcija je meni jako blizu onome što sam dugo radio u profesiji...
Meni je drago da se išta modelari, gradi, jer to pokreće kreativne energije u nama, onda uključujemo ustajali deo mozga. Radost i uspeh u modelarenju može da pokrene hormone radosti, a što je veoma dobro za zdravlje. Jao neću ponovo više.   :-*
Poz.

--- End quote ---

Ma nisi trebao da brises nista. Sve si lepo napisao i realno .Nije tu bilo nikakve kritike,vec si realno izneo svoja iskustva.

Lepo si napisao da maketarenje ,modeliranje pokrecu hormone srece,tako i ova akcija oko gradnje prikolice pokrece tu hemiju. Samo trazenje na netu i obilasci nasih oskudnih radnji ima svoje cari. Kako naprviti pitu od g..na.
Da nije ove kise vec bi na motoru obisao sve radnje sa spiska sta su kolege postavili ovde. Gledao sam sve te stranice i nasao interesantne stvari. Moja percepcija kaze da si to mozemo skockati lagano od domacih sirovina. Kolega Munjeviti je nasao finu radnju gde se mogu naci profili koji bi zadovoljili moje apetite. Imam tu par nepoznanica pa slede pitanja i za tebe i za kolege sa foruma.

Nasao sam u ovoj online radnji koju mi je Munjeviti predlozio ove mesingane kutijaste profile dimenzija 10x10mm.

Ne znam jel taj mesing premekan? Nece se uvijati jer ce ih drzati klirit. Ja bih to prefarbao.Imam dobre boje od prajmera do zavrsnice.A farbao bih ja i ove alu jer se mnogo sijaju.Ta mera je taman kako treba.

Evo linka te radnje.

http://metalionline.com/mesingana_kutija_kvadratna.html

Onda tu ima i alu ramova samo sto je 14x14 mm najmanji kutijast. Ali zato ima L od 8mm i 10mm.Tu se moze iskombinovati sigurno.

chupko:
Nasao sam dimenzije ove kontejnerke.Osetno je duza od hladnjace.

http://www.tamiya.de/de/produkte/rcmodelltrucks/auflieger114/produktdetails.htm?sArtNr=300056326

heheh za hladnjacu samo visina???
http://www.tamiya.de/de/produkte/rcmodelltrucks/auflieger114/produktdetails.htm?sArtNr=300056319

Usput sam provalio da su tockovi na prikolici siri dobrano.Evo poredjenja

Na tom tipu idu solo pa su ih malo udebljali.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version