RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

Projekat MIL-24

<< < (10/12) > >>

sova:
I tako malo po malo privodimo kraju ovaj za mene veliki projekat.Zasto veliki iz vise razloga
- prvo sto sam ga sam crtao i projektovao
- drugo sto sam sam osmislio i napravio stajni trap,repnu krivinu
- trece i po meni najvaznije sto nisam odustao od projekta nego ga privodim kraju
Znam da sam jos uvek na pola puta i da imam jos dosta ,platno pa gitovanje pa farbanje al polako ako sam dosao do ovog dela ,stici cu i do kraja. Moji najblizi prijatelji kad vide heli kazu nisam mislio da ces doci dovde...
Da ne duzim vise sa pricom evo malo slika da se vidi dokle je projekat stigao!

sova:
Horizontalni stabilizator sam za trup pricvrstio preko prstena koji je u repu i na njemu se nalazi matica u koju je uvrnuta narezana sipka kao sraf. A isto takava matica je zalepljena u stabilizatoru i na kraju je samo sastavljeno tj usrafljeno jedno za drugo.

sova:
Nosaci naoruzanja ili popularni "bataci" nih sam na poseban nacin povezao sa trupom.Posto mi je ideja da moze da leti sa njima i bez njih, nosace sam povezao magnetima a dal ce drzati to cu proveriti kod prvog startovanja.Ako ne budu dovoljno jaki ima da radi srafic i tu.

bjanko:
Majstorski odradjen Mil 24 svaka cast Sova

sova:
Dosta se toga uradilo i odradilo, Cak sto vise i zavrsilo.Zbog obaveza prema drzavi i vojnom poslu slabo sam pisao i slikao, al sta je tu je. Nakon zavrsetka plankiranja heli je dobio dodatak izduvnih gasova i ojacanje u nosacima naoruzanja. Ja sam postavio magnete i oni su drzali medjutim po savetu cika Save sam dodao drvene siljkove izmedju trupa i nosaca da bi to bilo cvrsce i ne bih odpalo u letu od vibracija. Heli je bio kod cika Save na postavljanju platna, nije to neka nauka al sam zeleo da to bude majstorski odradjeno a uz to ja nisam imao do sad kontakt sa platnima i smolama pa sam nesto i naucio. i Onda je na nagovor cika Save makina ostala kod njega da je on ofarba. I moje je bilo samo da ga vratim za Beograd i sklopim.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version