RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Graupner Lotse - brod
tibeteagle:
Gabore, kardanski zglob je malo više kriv od onoga što proizvođač preporučuje kao maksimum. U mom graupnerovom katalogu piše da se može kriviti do 10 stepeni po zglobu, a tvoj je oko 20 stepeni. Ako možeš dovoedi dve osovine što bliže jednoj zajedničkoj osi. Ovako će da radi, ali će brže da se haba, jer se u njemu javlja višak opterećenja od krivine. Naulji ga što ćešće sa osovinom zajedno i to posle upotrebe na vodi, da ne bi ostalo vode u cevi osovine zbog korodiranja.
Ako se odlučiš da ponovo ulepiš nosač motora nakon što si ga izvadio, to uradi tako da ostaviš motor na njemu. Osovinu motora i radnu osovinu spojiš privremeno sa nekom pravom krutom cevi od metala ili tvrde plastike ili kombinovalo tako da su što više koaksijalne. Tako podupreš nosač od dna koliko treba sa dodatnim šperom i ponovo sve zalepiš sa bogatom količinom lepila. Kada se lepilo stvrdne, odšrafiš motor, staviš kardan, vratiš motor i treba da je tako idealno lepo i pravilno i to skoro bez viška buke.
;namig
Gabor:
Video sam ja to, pre nego što sam sastavio sve i konsultovao sam sa vlasnikom. Pošto je brod sastavljen pre dosta godina, taj lepak sa kojim su radili toliko postao krut, da bi se oštetila plastika ako bi počeo da povadim konzolu motora. Drugi problem je da na tom šperu nema dovoljno mesta da se probuše još 4 rupe, a da isti ostaju bezbedni. Njemu je važno da je brodić u voznom stanju, i više mu služi kao uspomena od pokojnog oca. I kako on rekao, više će biti na suvom nego na vodi. Pogotovo što pored ovog ima još 2-3 glisera. Inače ta fotka je napravljena na početku. Sad ne stoji toliko krivo, ali više je od 10 stepeni, to sigurno.
U svakom slučaju, hvala za primedbu ()-()
tibeteagle:
Drago mi je da nisi ti ulepio ovako aljkavo. ???
Bez obliza, može da se popravi na razne načine, možda i tako da se nosač ne vadi, samo delimično i dogradi se novi komad nečega za podizanje motora ili nekako drugačije.
(thumb)
Gabor:
Ovaj mi to neće isplatiti, tako da ostaje kako je ;namig Dobio je dve ponude, on je izabrao jeftiniji "paket" :big smile Tu su napravljene greške od prvog koraka. Na sve to sam mu obratio pažnju, ali kad sam video da njemu ne treba ništa više, samo da ga vozika malo, onda sam ponudio i njemu povoljniju varijantu. Meni nije otišlo gomilu vremena, a on će biti sav sretan.
dusan.milenkovic:
Na brzinama kojima ce se on kretati to nece biti mnogo veliki problem. Ako mozes malo jos da navuces na osovinu motora.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version