ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Lično iskustvo sa baterijama

<< < (2/2)

lazar89nis:
gizmo iz iskusva jel preporucujes punjenje preko 1C ako su baterije kvalitetne? Tipa Turnigy Graphene 1500 65C?

marko.jovanovic:
preko 1C rizikuješ kraći životni vek baterije.
ok jednom dvaput neki fast charging ali kad si kući i ne žuriš 1C ili čak i manje. pametnije ti je da nabaviš paralelni punjač za više baterija nego da svaku puniš brzo

lazar89nis:
ma ja cepam 1C uvek. nego pitam gizma posto znam da ima ogromno iskustvo. tipa ako odem negde da letim i ima punjac mozda bih punio baterije na veci C da mogu da izletim jos koju vise bateriju.

planiram mozda da ulozim u punjac sa 2/4 porta odvojenih ali otop potom. prvo jos 3 baterije da uzmem od Petra :D

gizmo:

--- Quote from: marko.jovanovic on May 24, 2017, 02:53:15 PM ---preko 1C rizikuješ kraći životni vek baterije.
ok jednom dvaput neki fast charging ali kad si kući i ne žuriš 1C ili čak i manje. pametnije ti je da nabaviš paralelni punjač za više baterija nego da svaku puniš brzo

--- End quote ---
Ako imas vremena puni ih na 1C.
Ja vrlo cesto na snimanjima nemam vremena, pa ih punim na 2-3C.
Vrlo cesto nakacim vise baterija, 2-4 komada istog kapaciteta i iste istrosenosti na jedan kanal na punjacu (bez balansiranja), tako da se desava da imam
i po 16 baterija na 2 velika punjaca istovremeno.
Vec godinama koristim sivo-plave GensAce 6s 5800 i rade ko zmaj i posle vise stotina punjenja.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version