RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
AKK, novi igrač na tržištu FPV opreme ?
marko.jovanovic:
Pravim tutorijal samo da mi stigne stalak za lemljenje.
varadero:
I još jedan, za racere od 25 do čak 800 mW output
firebird:
Varadero , kakvi su utisci oko ovog AKK Nano?
Ja sam se dvoumio između njega i FSD TX-200 pa sam ipak naručio ovaj drugi, ali me i AKK nano zanima...
varadero:
Nano je OK, nisam ga još testirao vani, ali nadam se da ću i to uskoro , pa ću bolje znati.
Jako se grije u 200mW načinu, mislim, griju se oni svi, normalno, no ovaj nema nikakav hladnjak zbog uštede na težini, ipak je ovo uređaj ispod 3 grama težine. Valjda računaju da let neće trajati više od 5 minuta na mikro dronovima ili avionima pa je to dovoljno.
Sa AKK elektronikom sam inače jako zadovoljan. Ja ih dobijem đabe na test, a onda dam kolegama kojima treba, i svi su za sada zadovoiljni kvalitetom i nitko nema problema.
Kad budem nano2 istestirao vani postat ću video ovdje, nadam se sad za vikend ako vrijeme dozvoli.
LP
marko.jovanovic:
To grejanje ništa nije strašno ako se hoće koristiti na duže do 5 minuta može se a i ne mora staviti neki hladnjak čisto onako.
Ja potrošim na tim predajnicima i po 15 baterija za redom pa eto rade i dan danas. Te stvari su napravljene da se greju i na to ne treba mnogo obraćati pažnju. noviji VTX-ovi pravljeni su da ako se otkine antena mogu da rade a da ne crknu dok ima napajanja.
Obično se oni postavljaju na mesta gde imate strujanje vazduha tako da ih to dodatno hladi.
Ja imam jedan stari vtx od 600 mw kineski koji mi još uvek radi a greje se da se opečeš na njega.
Na većim VTX-ovima postoji onaj metalni deo ali on ima više funkciju faradejevog kaveza nego hladnjak. Naravno nešto se i ohladi preko njega ali da im je potrebno dobro odvođenej toplote te stvari bi pravili od aliminijuma i ostalih materijala koji bolje odnose toplotu, bakra.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version