RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Eachine Lizard 95

<< < (3/5) > >>

firebird:

Evo lizarda za 85€... :big smile

https://m.banggood.com/Anniversary-Special-Edition-Eachine-Lizard95-95mm-F3-5_8G-FPV-Racer-BNF-4-in-1-10A-ESC-OSD-3S-p-1179558.html?rmmds=categories

Ko ga uzme nek se javi da podelimo iskustva..

rolex:
Uzeo sam ga i ja i imam identičan problem tj. drift u horizon i angle modu.
Razlika u odnosu na tvoj opis je što kod mene u betaflightu ne beži kada se duže ostavi već samo kada dodaš trotle vidiš da se polako naginje u desno pa onda pokušava da iskompezuje pa ga u stvarnosti naginje u levo. Ja mislim da je ovo isključivo vezano sa nekim vibracijama zato što acc vrednnosti polude načisto.

firebird:
Ja više i ne pokušavam da rešim ovaj problem, letim tj. vežbam samo u acro modu. Žalio sam se kinezima i oni mi poslali zamenski F4 a ja ga još nisam zamenio...
Koje baterije koristiš, pored one originalne?

rolex:
Rešio sam drift. Problem je do motora koji su užasno van balansa. Dobio si kontroler ali ti verovano trebaju motori :) . Oni izazivaju vibracije koje se prenose do kontrolera. Izgleda da su ovi mali kvadovi naročito podložni tom problemu.
Te vibracije možeš osetiti i rukom kada spojiš lizarda na beta flight i u odeljku motors puštaš jedan po jedan. Na oko 1400 se javljaju jake vibracije koje možeš osetiti rukom i videti u live graphu ako izaberes acc. Od 4 motora 3 imaju vibacije a jedan je dobar.
Možeš više pročitati ovde https://github.com/cleanflight/cleanflight/issues/791
Rešenje može biti balansiranje motora(nemam ideju kako ove motorčiće balansirati, probao neke poznate metode ali su neprimenjive ovde), soft mount motora(probao sa nekim gumicama ali bez uspeha) i na kraju soft mount flight controlera koji je u mom slučaju dao dobre rezulate iako nije baš vizuelno lepo.
Isekao sam stopice od sundjera za dihtovanje prozora jer sam to imao pri ruci. Njih sam zalepio izmedju frejma i stopice nosača kontrolera.
Sa druge strane  od gume za bicikl sam napravio podlošku za šraf. Sve to nisam stegao do kraja već samo da uhvati da bi ostalo sudjera da amortizuje.
U prilogu slike.
Što se baterija tiče, nisam još probao sa drugim baterijama jer me je jako nervarao ovaj drift pa sam rešio njega da eliminišem prvo.
Koja su tvoja iskustva sa baterijama i kvadom inače?

firebird:
 Koristim njegovu standardnu 550mah , jednu zippy compact 500mah 35C i jednu nano-tech 850mah (koju sam kupio za heli koji verovatno nikad neću sklopiti  :) ) i koju lizard nosi bez problema.

I ja sam pokušavao ispod motorića da podmetnem neke absorbere vibracija ali naiđoh na problem sa imbusima, svaki ključ 1.5mm koji imam je sranje, čak i unior, Wiha i Wera tools proklizava u glavi od vijka, kao da su neki colovnjaci... mmmm

Za sad teram ovako u acro i njega i žabu i vežbam niske letove iznad livade.

Antenicu i jedan štitnik sam polomio , pa sam stavio homemade dipol i slika je odlična u radijusu u kome letim cca 200m...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version