RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Eachine Lizard 95

<< < (2/5) > >>

firebird:
Napravio sam sranje u betaflight i obrisao sva podešavanja. Jebavam se već dva dana da ih vratim.... :sljus

marko.jovanovic:
U betafliht-u kao i u cleanflight-u ima zgodna opcija kada odeš u cli mode (konzola u kojoj se kucaju komande i podešava svašta još nešto pride što nema u grafičkom interfejsu) dakle otkucaš komandu DUMP i rokneš enter
On ti tada izlista sve kako je podešeno sa komandama koje treba da se kucaju kada se tako podešava....
Zatim otvoriš word ili bilo koji text editor, selktuješ sve komande iz konzole koje je komanda DUMP izlisatala, kopiraš i u word fajl i onda možeš da čačkaš šta ti je volja i podešavaš.
Svaki put kada nešto valja ti opet snimiš dump i tako redom.
Kada vraćaš prethodna podešavanja onda selektuješ iz worda ili bilo kojeg tekst editora to što si kopirao, kopiraš sada odatle, prebaciš u konzolu sve što je tamo pisalo i udariš enter.
Sva prethodna podešavanja budu vraćena....
Ovde imaš nešto što ti može pomoći

marko.jovanovic:
Naravno premotaj do onog dela gde je betaflight, on ide redom i pokazuje default podešavanja...

firebird:
Vratio sam podešavanja tako što sam sa rcgroups preuzeo org fajl i samo ga kopirao u CLI, ubindovao i to je to. Mnogo jednostavnije nego ovako kako si ti opisao. (kush)

Podešavanje pid-ova je već stvar lične prirode, kako ko voli da mu se ponaša qvad.

E sad imam novi problem a to je curenje(drift) MPU čipa. Kad ga poletim(angle i horizon mod) posle 10 sec počne blago da klizi u levo. Ja kontriram al' on konstantno "beži". Ovo se isto dešava i kad je samo zakačen na komp, pa u betaflight posmatram orijentaciju, posle 10 min pokazuje skroz prevrnut qvad i ako on sve vreme stoji na stolu.

Problem su primetli i ostali vlasnici ovog zvrka i konstatovali da je faličan MPU, tj accelerometar u njemu, kako se zagreva tako počinje da klizi sve više.

Rešenje je samo da se vozi u acro modu, gde acc nema funkciju.

marko.jovanovic:
POstupak koji sam ti ja opisao odnosio se na ubacivanje originalnog DUMP-a i udaranje entera.
Samo nisam dodao to u post.
Bilo kako bilo kada čačkaš nešto obavezno snimi prethodni DUMP onako kako sam ti opisao....
Ne vidim svrhu letenja u horizon i angel modu ovakvih sprava.
Ako radi u acro modu šta će ti više od toga?
Što bi neko rekao bolje da ti upravljaš letelicom nego ona tobom....
Batali te se ljudi stabilizacijskih modova tako teško da će te naućiti da letite..
Ne zanam ni ja nešto posebno da letim ali od kada sam davnih dana probao acro mod ovi drugi mi ni na pamet ne padaju više.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version