RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Pomoc J3 Cub
tibeteagle:
--- Quote ---Ako se ne varam na slikama je neki glow motor, mislim da je 4 stroke, znaci ima tezinu u nosu, pa dodje jos rezervoar sa gorivom, prijemnik ostali servoi, baterija, ima napred prilicno tezine,
--- End quote ---
Problem kod Pajpera je da se svako na taj način preračuna. Razlog je veoma jednostavan. Kratak nos i dugačak rep. Znamo da krak sile težine delova od CG ima veliki značaj u balansiranju celog aviona. Tek bi se onda moglo tačno reći, da se može servo u rep, ako bi se sve komponente stavile na gotovu golu konstrukciju i tako videti, gde je težište i na to kako utiče 100 grama na kraju repa. mmmm
Plastična sajla sa bužirom je dobro kompromisno rešenje sa malo mana. Odlično radi ako se pravilno ugradi.
;namig
Savo:
Cika Zajko, ja sam vec kupio sve potrebno za upravljacke povrsine. A to su, karbonske cetvrtaste-unutra okrugle cevi fi 2 mm da budu vodjice za sipke. A sipke su celik takodje fi 2 mm i sve leze odlicno. Sada kada sam resio da bude pull pull, upotrebicu samo jednu celicnu sipku i karbonsku cev za elevator. A za ruder ide pull pull. S'tim sto cu naravno da za kaebonske cevi koje ce biti vodjice za sipku uraditi letvice od spera niz trup da cev ima cvrstinu i da se ne mrda
Savo:
A motor je inace OS fs90 4 T i jako je zdrav i dobar. Ima 15 kubika. (<--)
zajko:
Lepo.. samo mislim da ce to biti malo prejako za ovaj avijon mmmm
Nisam se nikad bavio tom matematikom, znam da je Hangar9, na tu velicinu, takav isti njihov avion 205cm raspona stavljao 2-stroke EVO o.46, sto je negde 7.5cc
Na 1/4 Super Cub 270cm, jedan broj cipela veci stariji brat... je fabricki stavljan 20cc 2-stroke Benzinski Zenoah... sto je ako se nevaram ekvivalent za Saito 1.00 od 17,10cc, takodje 4-stroke...
Malo sam zakomplikovao, ne znam kako ide ta matematika, racun, ali ovako prostim poredjem, mi se cini da je malo prejako za 2m..
u svakom slucaju uzivaj i leti to.... (:beer:)
dejan_ts:
booje da ima viska snage u rezerci nego da se muci u nekom sranju kad upadne ,od viska glava ne boli ,brzina je zivot ,samo nemoj da letis nisko i polako
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version