RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

ASW28 novo krilo

<< < (5/9) > >>

pnedic:
Zaboravih da dodam ubacenu cevku za spajanje krila. Cevka je od antene fi10 i zalepljena je dodatno za ramenjacu.

pnedic:

--- Quote from: vihor522 on March 28, 2018, 11:11:00 AM ---Ma lepo to izgleda. Pretpostavljam i da će leteti tako (u svakom slučaju bolje od dosadašnjih). Srećno !

--- End quote ---

Hvala, nadam se da ce i lepo sluziti :)

pnedic:
Uspeo sam za vikend da stignem da pocnem sa eleronom. Pa evo malo slika.

,

Ovo je sablon koji sam koristio za poravnanje rebara elerona sa odgovarajucim rebrom na uski.

Evo kako je primenjeno

I ovo je desno krilo pre plankiranja. Provukao sam kablic za servo kojeg jos treba da zalemim produzetke i izolujem. Proverio (nisam slikao) kako uleze u trup - za sada ko dupe na nosu.

drjack:
Pero evo ga April krenula termika , pozuri.

Bas me zanima krajnja tezina koju ces dobiti kada bude sve spremno, ali i kako ce da leti/jedri.  Sto se tice produzivanja servo kablova dobro je to sto si napravio. Ne vidim ili sam propustio, da li si planirao  flapsove kao na originalu ? Ako jesi, mozda si mogao da ubacis trakasti kabel sa jednim peto ili šestopinskim konktorom na kraju. I sam znas koliko je pipavo kacenje krila kod ASW sa po dva konektora na svakom krilu.
Pozdrav   

pnedic:

--- Quote from: drjack on April 02, 2018, 05:02:50 PM ---Pero evo ga April krenula termika , pozuri.

Bas me zanima krajnja tezina koju ces dobiti kada bude sve spremno, ali i kako ce da leti/jedri.  Sto se tice produzivanja servo kablova dobro je to sto si napravio. Ne vidim ili sam propustio, da li si planirao  flapsove kao na originalu ? Ako jesi, mozda si mogao da ubacis trakasti kabel sa jednim peto ili šestopinskim konktorom na kraju. I sam znas koliko je pipavo kacenje krila kod ASW sa po dva konektora na svakom krilu.
Pozdrav

--- End quote ---

Ne, odustao sam od flapsova. Eleroni su mi veliki pa mogu da isprogramiram flaperon. A i zbog tezine. Razmisljao sam eventualno da ugradim kocnice, koje jos mogu da postavim (jos nisam sasvim odlucio).
Verujem da ce krilo biti znacajno teze od originalnog, ali sa bar 30% vecom povrsinom i debljim profilom. Tako da mi je samo pitanje kako ce onaj motor da je vuce na gore. Siguran sam da ce imati dovoljno povrsine za lepo jedrenje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version