ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

RHINO 3Cell 11.1V 1050 mAh 30C series

<< < (4/5) > >>

Yu-men:
 :)aplauz

100% si u pravu, sad sam i ja na RHINO bateriji sto je juce stigla naso nalepnicu na poledjini gde pise:

NEVER charge above 1C

Na ovoj prvoj sam nalepio Cicak traku na poledjinu pa se nije videla nalepnica :sljus

MEPHISTO:
Ове од 30Ц су 50% скупље. За ту разлику у цени вероватно нуде нешто конкретно боље од ових од 20Ц.
Нисам испробао у пракси те од 20Ц тако да не могу да тврдим, али сам скоро убеђен да овако висока струја пражњења код 30-ца говори о њиховом квалитету, а то онда можда и објашњава то што подносе пуњења и са 3Ц. Ја их тако пуним од како сам их купио, а имам не једну већ 8 комада и све пију 3Ц, до сада бар тридесетак циклуса. Сумњам да би то двадесетице поднеле!?

УПОЗОРЕЊЕ: Никада не пуните батерије струјом већом од оне коју произвођач препоручује!

P.S. Хоћу ли морати сваки пут да пишем упозорења кад говорим о својим искуствима на ову тему?  :angel

zgrujic:

--- Quote from: MEPHISTO on March 20, 2009, 01:24:50 AM ---P.S. Хоћу ли морати сваки пут да пишем упозорења кад говорим о својим искуствима на ову тему?  :angel

--- End quote ---

DA! Naravno, ne citaju svi ljudi sve postove... U stvari, vecina ne moze da procita stranicu texta i da je posle toga reprodukuje, preprica ispravno.

MEPHISTO, molim te da nakon sto prodjes nekih 50-ak ciklusa sa baterijama proveris njihov totalni kapacitet. Ako se nije smanjio za vise od par % onda je verovatno sve OK.

Yu-men:
 mmmm

Opet smo nesto pobrkali, ili ja nisam lepo razumeo.

Koliko sam ja razumeo Lazu na bateriji se gleda mAh, a ne njeno praznjenje od 30C.

Znaci ako je baterija na primer 1050mAh i 30C, treba da se puni sa maksimalno 1A a ne sa 3A.

@MEPHISTO

Kod mene je baterija 1050mAh 30C, ali ipak na poledjini pise NEVER charge above 1C
Druga koju imam je 2200mAh 25C, i na njoj je naznaceno podebljanim slovima da je max. struja punjenja 2,2A.

Lazo:
Upravo tako. Nazivni kapacitet "C" je osnovna obračunska jedinica i za punjenje i za pražnjenje. Na primer, LiPo baterija kapaciteta 1000mAh (1Ah) sa oznakom 30C, puni se strujom do 1000mAh iliti 1C (ako nije drugačije naznačeno), a može da se prazni strujom do 30C iliti 30Ah.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version