RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Eachine E013 FPV - Gubi fpv signal čim se doda throttle

(1/5) > >>

rademar:
Pozdrav svima, novi sam ovde na forumu..

Problem je sledeći:

Danas stigao mini fpv quad EACHINE E013. Prvu bateriju je sve radilo kako treba, odlična fpv slika na googles, nema šuma, sve kako treba.

Posle pola sata kad se napunila baterija, probam ponovo i čim mu dam throttle makar i malo, odmah se potpuno izgubi fpv signal. Čim pustim throttle, signal se savršeno vrati.

Zna li neko kako da rešim ovaj problem? U čemu je fora?

zajko:
Trebalo bi da bude prosto....
Zameni i li prekontrolisi bateriju, stvar je logicno u napajnju uredjaja... Pretpostavljam da je prazna ili nedovoljno napunjena,  ili je baterija losa ili punjac... Kod davanja THRO ESC-Motor hoce/mora da povuce vecu struju i istu ukida ostalim potrosacima, konkretno FPV

Tako bih ja na to gledao... i proveravao  ()-()

marko.jovanovic:
Fora može da bude u bateriji kao što je Zajko rekao jer je teški kinez a takođe može da bude i u  crknutom VTX-u isto mi se dešavalo na whoop-u i ispostavilo se da je crkao VTX. Motori koliko god da povuku ako je baterija ok VTX će uvek raditi. On čak radi i kada motori više ne mogu da drže quad u vazduhu. Prvo nabavi neku bateriju bilo koji 1S ili uzmi neku ako nemaš staru veću bateriju nebitno koliko S ima pa izvuci napon sa jedne ćelije i poveži na quad. NAravno vodi računa i 3 puta pregledaj šta ti je + a šta minus. Nema veze što je baterije i 5X teža od quada ako je ok videćeš da li ti se dešava isto kada dodaš gas iako ne poleti i odvoji se od baterije. MOžeš recimo vezati nekim dužim žicama da može i da poleti. Ako ti se to ne dešava na toj bateriji onda ti je ta sa kojom letiš umrla a ako je isto onda najverovatnije ti je umrlo napajanje na VTX-u kao što sam rekao. Takođe napajanje i VTX znaju da crknu ako im je skinuta antena tj ako antena nije kako treba zakačena na njega jer se sam sagori bez antene.

rademar:
Hvala na odgovorima obojici :)

Nabavljam novu bateriju pa probam i javim rezultate.. Imam neku od drugog quada, ali je drugačiji konektor, ne znam da li smem nju na prikačim da ne ispržim nešto?

To je ovakva baterija

a na E013 ide ovakva

marko.jovanovic:
1S je !S bila ona 100 mAh ili 10000 nećeš ništa spržiti samo gledaj opet kažem tri puta proveri šta ti je plus a šta minus.
Znam da postoje boje ali kinezi nekada znaju da se zajebu....
Zato unimer u šake pa proveri da li ti je crvena žica zaista +

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version