ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
PC napajanje u ulozi punjača
jrlotpi:
Da li previse ocekujem od PC punjaca ,sa punjacem Turnigy 8 150w punio sam besprekorno bat.3s30c 2200mA ulazna snaga u punjac je oko 12.6v ali sa baterijom 6s30c5000mA pada na 10.3-10.8v da li je to previse za PC napajanje mercuri pentijum 4 od 400w
Prikacio sam i sijalicu da se izbalansira napon ali je veliki napor za PC napajanje i desava mi se da punjac izbaci gresku na ulaznoj strani pada voltaza.
Da li su moja ocekivanja prevelika za PC napajnje.
Punim baterije sa 1c
Pozdrav i unapred hvala za odgovore
misha:
po bolje snabdevenim radnjama (kompjuterske opreme) je moguce pronaci
univerzalno napajanje za prenosne racunare, dvd-je i sl i kosta oko 1000 din.
daje mogucnost izbora voltaze. ovo koje sam ja kupio je 5A na 12V. i radi
super a moguce ga je koristiti i sa drugim uredjajuma jer se u kompletu
dobije vekoliko razlicitih prikljucaka, a i na samom ispravljacu postoji mogucnost
izbora voltaze i zamene +a i -a.
banga:
napravio sam po upustvu kratko spojio zelenu i crnu i stavio sijalicu kao opterecenje
ali ispravljac se upali ali na kratkog vremena samo se ugasi
ujedno 2a sam stavio potrosac i napon padne na 11,8 V a bez sialice na potrosacu bude oko 11,5
problem je zasto se ispravljac nakon kratkog vremena ugasio minuta otprilike radi i to je to :(
atx 300w napajanje imam osjecaj kao da neki timer ima koji ugasi napajanje stvarno nemam ideje sve sam probao imate li neki savjet
miša2002:
--- Quote from: banga on January 05, 2011, 05:33:57 PM ---napravio sam po upustvu kratko spojio zelenu i crnu i stavio sijalicu kao opterecenje
ali ispravljac se upali ali na kratkog vremena samo se ugasi
ujedno 2a sam stavio potrosac i napon padne na 11,8 V a bez sialice na potrosacu bude oko 11,5
problem je zasto se ispravljac nakon kratkog vremena ugasio minuta otprilike radi i to je to :(
atx 300w napajanje imam osjecaj kao da neki timer ima koji ugasi napajanje stvarno nemam ideje sve sam probao imate li neki savjet
--- End quote ---
Pogledaj:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=6083.msg35741#msg35741
bane:
Banga
komp. napajanje uzima kao uzorak napon od 5v pa probaj da vezes neki potrosac na taj napon(sijalicu),to je mozda problem.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version