RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

AEROKLUB "UTVA" PANČEVO

(1/23) > >>

Stanko BG:
Danas smo na našem prelepom aerodromu otvorili sezonu. Dan je bio savršen za letenje. Sunčano bez oblačka i vetar od 10 - 12km/h sa blagim udarima tokom ranog popodneva, da bi se do kraja dana sasvim smirio. Komarci nas pojedoše predveče, ali poslednja dva starta, kao i uvek, bila su kao da se leti u sobi. Prelepi večernji letovi prepuni poletanja i sletanja - TOUCH AND GO treninga.

Na početku dana pokosili smo livadu propisno. Samo nam nedostaje još kobasica (Wind sock) koju Jan voli da donese, pa da livada izgleda kao raj za modelare. Sledeći put će i on doći, nadamo se...

Evo kako izgleda naš aerodrom pokošen i sređen za letenje:

Glavni junak dana bila je, naravno, naša kosilica. Evo je kako odmara posle lepog maratonskog košenja:

Negde oko 14h počeli smo da letimo. Miloš je dva tri puta uspeo da uhvati termički stub, a Bole i ja smo uspešno napravili po pet startova uz mnoštvo poletanja i sletanja i ponešto aerobacija. Polako se zagrevamo.

Pozdrav iz Pančeva od Miloša, Boleta i mene...

zajko:
Ja saljem AKSom "kobasicu"  na poklon za otvaranje, treba ti samo neka sipka od 2-3 m da ode u vis.. POsalji mi adresu na koju da posaljem..
Salji mi na SMS

()-() (<--)

Stanko BG:
Zajko, uvek si bio pravi drugar! Živ bio i mnogo ti hvala za poklon. Uvek si dobrodošao kod nas na livadu.

Srdačan pozdrav  ()-()

Stanko BG:
Jutros sam ekpsperimantalno izneo kobasicu na ovaj jaki vetar i funkcionisala je kao sat. Zajko nam je poklonio kobasicu (windsock) i ja sam je montirao na štap za pecanje dužine 3m.

Pošto Hoby King kobasica dolazi sa aluminijumskom cevi, našao sam od starih helikopterčića dva ležaja i umetnuo ih na tesno naleganje u tu cevku, a potom kroz te ležajeve proturio vratilo. Potom sam drugi kraj vratila zalepio za vrh štapa.

Kada odem na letenje, u zemlju ću nabijati tankozidu aluminijumsku cev koja je taman dovoljnog unutrašnjeg prečnika i oko 40cm dužine. Dakle, zabodem cevku u zemlju, rasklopim štap i imamo prelepu montažno-demontažnu, prenosivu kobasicu.

Hvala još jednom, Zajko! Evo, sada je naš aerodrom bliže ideji modelarskog raja  :)aplauz

P. S.

Ovaj je test sproveden u parkiću ispred moje zgrade - danas je, nažalost, bio prejak vetar za letenje. Ipak, uskoro će ova kobasica videti livade!

firebird:
Lepo od Zajka i korisna stvarčica na livadi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version